Skver

Predškolska ustanova “Akvica” prvi i jedini ONLINE VRTIĆ u Kragujevcu (VIDEO)

Autor: InfoKG
10:00 | Utorak, 31 03 2020

Predškolska ustanova “Akvica” je prvi i jedini vrtić u Kragujevcu koji posredstvom internet platforme Class Dojo polaznicima prenosi razne edukativne i zabavne sadržaje, kao što su zadaci i igrice. Cilj je da se polaznicima “Akvice” ulepša deo vremena koji provode kod kuće zbog vanrednog stanja izazvanog Korona virusom, kao i da nešto novo nauče.

Vanredno stanje izazvano Korona virusom, dovelo je do neophodnosti prilagođavanja tradicionalnog modela učenja aktuelnoj situaciji, pa se tako od pre dve nedelje đaci umesto u školskim nalaze u "online klupama", trudeći se zajedno sa svojim nastavnicima da školsku godinu privedu kraju bez obrzira na okolnosti.

Dobra strana ovog procesa učenja ogleda se i u tome što su deca u mogućnosti da pojedine segmente koje nisu do kraja razumeli, pogledaju više puta i svojim tempom obrađuju informacije.

Predškolska ustanova “Akvica” je prvi i jedini vrtić u gradu koji svoje sadržaje prenosi svojim polaznicima preko internet platforme Class Dojo. Ideja je da deca deo vremena koji provode kod kuće bude kostruktivan, kavalitetan i edukativan. 
Svi roditelji i svi zaposleni u Predškolskoj ustanovi “Akvica” dobili su detaljna upustva o načinu realizacije učenja na daljinu na Class Dojo platformi, odnosno korišćenja digitalnog alata Class Dojo za komunikaciju sa roditeljima dece u predškolskoj ustanovi.

Digitalni alati koje koristimo omogućavaju kreiranje podsticajne i kreativne nastave i pomažu u formativnom praćenju rada i napredovanja dece, takođe, omogućili smo roditeljima da prate naše digitalne učionice i sve aktivnosti”, objasnili su iz Predškolske ustanove “Akvica”.

Reč je o edukativnoj platformi putem koje su  deca i roditelji  u stalnoj komunikaciji sa svojim vaspitačima. Svakoga dana stručni tim “Akvice” postavlja sadržaje (zadatke, video zapise, edukativne igrice…). S obzirom na to da je ovaj vrtić bilingvalni, i da deca imaju privilegiju svakodnevnog učenja engleskog jezika, putem Class Dojo oni dobijaju zadatke i iz engleskog jezika. Tu su još sadržaji i programa Craft, eksperimenti, muzičko, show and tell… koji su prilagođeni svakoj uzrasnoj grupi dece.

Iz “Akvice” poručuju da je 21. vek internet era i da ga u potpunosti treba podrediti sopstvenim potrebama i uzeti najbolje od njega. Od maih nogu treba decu edukovati pravilnoj upotrebi interneta, a ne prepuštati se olako njegovim sadržajima. 

Okruženi smo prezadovoljnim roditeljima, koji su nas podržali u ovoj ideji online nastave. Deci vreme kod kuće uz ovakav način učenja prolazi brže, zabavno im je i s radošću išekuju šta su im to novo njihovi vaspitači pripremili”, kažu u “Akvici”.

Predškolska ustanova “Akvica” nalazi se na Aerodromu u ulici Avalskoj broj 47. “Akvicu” možete kontaktirati pozivom na brojeve telefona 065/353-4867 i 034/353-486, posredstvom e-mail adrese vrtic.akvica@gmail.com, sajta akvica.rs ili Facebook i Instagram stranica. 

*PR tekst