SkverFoto: Rafting Centar Drina - Tara

Rafting Centar Drina - Tara najbolja destinacija za aktivni odmor nakon izolacije (FOTO/VIDEO)

Autor: InfoKG
10:00 | Petak, 19 06 2020

Posle nekoliko stresnih meseci, svi smo zaslužili jedan dobar odmor za dušu i telo, a naša preporuka je da posetite Rafting Centar Drina - Tara, najveći centar za aktivni odmor u Evropi! Granice Srbije i Bosne i Hercegovine su otvorene za slobodan prelazak građana, bez karantina i bez testova, pa slobodno možete da se zaputite put ovog jedistvenog sportskog i turističkog kompleksa.  

Rafting Centar Drina - Tara je smešten u Republici Srpskoj (BiH), 18 kilometra od Foče. Ušuškan na obodu Nacionalnog parka Sutjeska, čitav kompleks je smešten na samoj obali reke. Već pri dolasku osetićete domaćinsku atmosferu ljubaznih domaćina. Sveža klima pored reke brzo će vam razbistriti misli, opustiti i pripremiti da uživate nekoliko dana, boraveći u prirodi. 

Rafting Tarom - rekom čiju kristalno čistu vodu možete piti dok ste na čamcu i veslate – po svemu je jedinstvena adrenalinska avantura u kanjonu u nesvakidašnjim prirodnim pejzažima. Kanjon reke Tare je drugi najdublji kanjon na svetu (odmah posle Kolorada). Uživaćete u raftingu, veslajući brzacima, družeći se sa ekpiom sa čamca, zaustavljajući se usput na pauzama i da, recimo, napravite fotgrafije ispod vodopada... Svaka rafting tura završava u samom Rafting Centru Drina - Tara, gde vas u restoranu već čeka postavljen sto za ručak...

Pored raftinga, ovde možete da uživate u velikom izboru drugih aktivnosti na otvorenom: u HIKINGU - šetnji u prirodi Nacionalnog parka Sutjeska i obilasku nekog od planinskih jezera, u JEEP SAFARIJU do jedine prašume u Evropi – Perućice, u VOŽNJI KVADOVA kroz predivni kanjon Tare, u KANJONINGU  sa alpinističkom opremom za dodatni adrenalin... Spisak “outdoor” aranžmana koje nudi Rafting Centar Drina - Tara možete detaljno pogledati OVDE. Pored toga, mi vam preporučujemo da ostavite jedan dan za boravak u samom kampu, da na terasama iznad reke uživate u prirodi... 

Većina gostiju iz Srbije se odlučuje za trodnevni rafting aranžman, ili skraćeni trodnevni rafting aranžman koji uključuju dva noćenja i jedan ili dva dana raftinga. Takođe, sve češće rafting se kombinuje sa danom za hiking-šetnju u Nacionalnom parku Sutjeska sa licenciranim vodičima ili danom za vožnju kvadova po kanjonu Tare ili na planini Zelengori… Domaćini napominju da gosti mogu da kombinuju svoj boravak onako kako oni žele. 

A u samom kampu, specijaliteti, koji se, po tradicionalnim receptima, pripremaju u njihovoj kuhinji, jedan su od glavnih razloga zašto se mnogi turisti vraćaju baš na ovo mesto. Svi obroci su pripremljeni od organskih namirnica koje se uzgajaju u ovoj regiji, na tradicionalni način. Na jelovniku se mogu naći vrući uštipci sa kajmakom ili domaćim džemom, pršut, tradicionalno pravljen sir, razna jela ispod sača, čorbe, pastrmka, domaći hleb ispod sača… Restoran nudi i posebne jelovnike za vegeterijance i osobe netolerantne na gluten. Uživaćete u svakom obroku uz obalu reke, u prirodi, u čistom hedonizmu koji pruža Rafting Centar Drina - Tara!  

Ekipa Rafting Centra Drina - Tara se pobrinula i za sve one goste koji žele da provedu više od 2 ili 3 dana kod njih, i koji bi da ostanu nešto duže, pa su prirpemili i specijalne pogodnosti i popuste koje možete pogledati OVDE.

Iz Rafting Centra Drina - Tara poručuju da su, uz sve propisane mere bezbednosti, spremni da dočekaju goste u sezoni 2020., i da sve stresne dane ostavimo iza sebe,  da uživamo i odmorimo se u prirodi, da napunimo baterije za neke buduće, lepše priče. Rezervišite još danas svoju avanturu na njihovom zvaničnom sajtu: www.raftingtara.com!

* Naša preporuka je da redovno proveravate eventualna nova obaveštenja vezana za aktuelnu situaciju sa COVID-19 virusom na njihovom zvaničnom sajtu. 

*Promo