Skver

SUPERDEVOJČICA: Ne oseća bol, umor, ni glad!

Autor: infokg.rs
19:02 | Sreda, 20 01 2016

Sedmogodišnja devojčica Olivia Farnsworth iz Hadersfelda u Velikoj Britaniji možda deluje kao najobičnija devojčica, ali ona zapravo to nije. Ova devojčica ne oseća bol, umor niti glad.

Ona pati od ekstremno retkog, doktorima nepoznatog sindroma kojeg su lekari opisali kao Sindrom hroničnog umora (Bionic syndrome) ili kako već jednostavno rekosmo devojčica ne oseća bol, umor niti glad.

U početku ova sedmogodišnja devojčica je zbunjivala lekare specijaliste svojom bizarnom "bolešću" te i dan danas lekari ne mogu da ustanove šta je uzrok i kako da reše ovaj bizaran sindrom - sindrom hroničnog umora (Bionic syndrome).

To je vrlo redak poremećaj 6 hromozoma i smatra se da je ona jedina osoba koja pati od istovremeno tri sindroma. Ovo stanje je retko, zbog čega i nema neki poseban naziv u medicini. A lekarima specijalsitma ovo je prvi put da se sreću sa ovkvim nečim da pacijent istovremeno "prikazuje" tri retka simptoma odjednom.

Sa svojih sedam godina, ona je u stanju ostati budna danima bez spavanja, ne jesti ništa, niti osećati nekakav umor što po njeno zdravlje može biti ozbiljan zdrastveni problem.

Sedmogodišnja Olivija je živela gotovo godinu dana samo na sendviču od maslaca. Takođe dešava joj se da ne odspava i po tri dana uzastopno bez ikakvih znakova umora posle neprospavanih noći. U nemogućnosti da spava normalno mama Niki joj mora dati tablete za spavanje da bi Olivija odspavala barem malo kako ne bi narušila svoje zdravlje.

Njeni lekari su joj iz šale dali nadimak "bionička devojčica", dok njena majka kaže da je njena kćerka Olivija "napravljena od čelika."

Tako je nedavno ovu "neobičnu" devojčicu Oliviju udario, pregazio a potom i vukao ulicom automobil celih 10 metara, objašnjava njena majka Niki Trepak (32) a devojčica je samo ležerno odšetala od mesta nesreće, bez i jedne suze na licu!

"Kada sam to videla, mislila sam da je mrtva. Počela sam da plačem. Međutim, ona je samo ustala i jednostavno došetala do mene" kaže majka Niki.

Naravno hromozomski poremećaji to jeste Oliviji neobični "Bionički Sindrom" se ne može izlečiti, ali se može bar malo ublažiti. Zbog toga, njena majka Niki sada prikuplja novac za istraživanje ovog retkog poremećaja.

(Izvor: zanimljivostidana.com)