Skver

"TARA Concept" na najvećem svetskom sajmu industrije podova i podnih obloga "Domotex 2019" (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Četvrtak, 24 01 2019

Kragujevačka kompanija "TARA Concept", jedan od vodećih proizvođača unikatnih, luksuznih podnih i zidnih obloga od specifičnih vrsta drveta, peti put je nastupila na najznačajnijem svetskom sajmu industrije podova i podnih obloga "Domotex 2019" u Hanoveru. Ovaj sajam, kojim je "TARA" počela poslovnu godinu, bio je odlična prilika za premijernu prezentaciju nove kolekcije.

Sajam je održan od 11. do 14. januara, a okupio je oko 1.400 izlagača iz više od 60 zemalja - lidere u proizvodnji i vodeće brendove u industriji podova i podnih obloga, eksperate iz struke, arhitekte, dizajnere...

Za "TARU", prema rečima direktora Vladimira Lekovića, "Domotex" u Hanoveru je najznačajniji sajam na kome kompanija učestvuje tokom godine, samim tim što je to najveći svetski sajam industrije podova i podnih obloga, a "TARA" je uglavnom orijentisana na izvoz.  

"Sajmovi su naše svetske prezentacije, glavna mesta na kojima se susrećemo sa klijentima, uspostavljamo nove kontakte, pratimo trendove, razmenjujemo iskustva. Nastup na "Domotex-u" je bio i sjajna prilika da poslovnu godinu počnemo premijerom naše nove kolekcije".

"TARA Concept" će se u 2019. prezentovati na ukupno šest sajmova.

Proizvodi koje "TARA Concept" iz srca Šumadije plasira u svet unikatini su i prepoznatljivi po ručnoj izradi i specifičnim vrstama drveta od kojih nastaju. Između ostalog, tu je fosilni hrast, koji je u vodi i mulju rečnih korita odležao od nekoliko stotina do nekoliko hiljada godina. Prestižan je i domaći orah, jer je reč o samoniklim stablima, a ne o drvetu iz masovnih zasada, koga odlikuju kvalitet, čvrstoća, potpuno jedinstvena tekstura i boja, čime se svrstava među najskuplje vrste u svetu. Više o tome čitaoce portala InfoKG očekuje u intervjuu sa direktorom "Tare" Vladimirom Lekovićem, koji će biti objavljen u ponedeljak, 28. januara. 

Galerija slika