SkverFoto: Unsplash.com - Ilustracija

Top 6 ideja za originalnu prosidbu

Autor: Srbijanka Stanković
15:00 | Petak, 01 07 2022

Osmišljavanje ideja za prosidbu nije nešto što polazi za rukom baš svakom muškarcu. Istina je da je najvažnije da izabranicu volite i poštujete, međutim, nema dileme da svaka devojka priželjkuje da ovaj trenutak bude poseban. Međutim, kako muškarci da znaju šta devojke očekuju i smatraju originalnim?

Dovoljno je da poznajete svoju izabranicu i da pretpostavite šta bi je oduševilo. Ako bi se postidela da je zaprosite u javnosti, pred drugima, onda se odlučite za intimnije ideje, a ako mašta o tome da poseti neki grad, organizujte zajedničko putovanje. Ukoliko znate šta voli i kakva su joj interesovanja i želje, ideje će doći same. U nastavku teksta pronaći ćete top 6 ideja za originalnu prosidbu. 

#1 Intimna večera u dvoje

Intimna večera je proverena ideja za prosidbu devojaka koje vole jednostavnost. Bilo da se odlučite za kućnu varijantu, vikendicu ili možda restoran sa privatnim kutkom, potrudite se oko svakog detalja. Na primer, na meniju neka bude vaša omiljena hrana, a sto dekorišite laticama ruža i mirišljavim svećama. Ako je u pitanju kućna atmosfera, enterijer možete dekorisati i balonima, dodatnom rasvetom (kao što je npr. lampa zvezdano nebo) i vašim zajedničkim slikama. Ako se odlučite za vikendicu i prirodu, piknik je uvek originalna ideja, dok se u restoranu postarajte da vam osoblje obezbedi potpunu privatnost. 

#2 Mesto prvog poljupca

Jedna od originalnijih ideja jeste da devojku zaprosite na mestu gde ste se prvi put poljubili. Ako je to neko lepo i romantično mesto, ako ga se inače rado sećate ili mu se često vraćate, obavezno uzmite u obzir ovaj predlog. Devojke uglavnom bolje nego muškarci pamte mesto i datum prvog susreta i poljupca. Dokažite suprotno i budite baš vi neko ko će izabrati upravo to mesto i taj datum za najsudbonosnije pitanje. 

#3 Romantičan vikend u Parizu

San većine devojaka je da baš u gradu ljubavi izgovore famozno „da”. U Parizu, jednoj od najvećih svetskih metropola, na hiljade parova širom sveta zavetovalo se na večnu ljubav.

Ako ste u mogućnosti, origanizujte romantični vikend i svojoj izabranici priredite scenu kao iz romantičnih filmova, možda baš ispred Ajfelove kule. Možda je baš takvu prosidbu oduvek priželjkivala, a i ako ipak nije, Pariz će joj definitivno postati omiljeni grad. 

#4 Plaža, morski talasi i zalazak sunca

Jedna od najromantičnijih ideja da zaprosite devojku jeste da iskoristite zajedničko letovanje i da to uradite na plaži, uz zalazak sunca i talase mora. Ako želite kutak samo za vas dvoje, potražite neku mirniju plažu, udaljenu od gužve i prometnih atrakcija. Plažu možete dodatno dekorisati – laticama ruža, mirišljavim svećama ili balonima, ali zapamtite da su ovakva mesta već sama po sebi jedinstvena, pa dodatnu dekoraciju možete i da preskočite. U zavisnosti od toga gde letujete, postoje restorani koji rado učestvuju u organizaciji prosidbe i koji vam mogu organizovati večeru na plaži, sa baldahinima i muzikom. 

#5 Ostvarite najveću želju svojoj izabranici

Verovatno da postoji nešto što vaša devojka jako želi, a do sada nije ostvarila. Jedna od originalnijih ideja jeste da prosidbu i ispunjenje njene želje spojite u jedno. Razmislite o tome šta vaša lepša polovina već dugo priželjkuje. Možda postoje želje koje vi trenutno ne možete da ostvarite ili kod kojih ne postoji trenutak da izvadite prsten i pitate je da život provede uz vas. Sa druge strane, ako vaša devojka priželjkuje koncert omiljenog pevača, spuštanje padobranom ili npr. rafting Tarom, krstarenje Dunavom i slično – šta vas sprečava da joj ispunite želju? To je ujedno najbolji povod da joj pokažete da mislite na nju i da ste želeli da je zaprosite na poseban način.  

#6 Nezaboravna žurka - sjajna ideja za originalnu prosidbu

Ako je vaša devojka tip osobe kojoj ne bi smetalo da ovom bitnom momentu prisustvuje više ljudi, onda je žurka odličan način da je zaprosite. Organizujte žurku za njen rođendan npr. i okupite sve osobe koje su vama bliske i drage, a nju dovedite tek na kraju. Pobrinite se za dekoraciju – baloni su neizostavni, a obavezno kupite i jedan u obliku vereničkog prstena. Imate bezbroj ideja da napravite žurku za pamćenje.