Skver

Travarstvo Maršič: Lekoviti biljni preparati ponovo i na srpskom tržištu

Autor: InfoKG
10:00 | Ponedeljak, 17 09 2018

Travarstvo Maršič je sa svojim lekovitim biljnim preparatima ponovo nakon 25 godina na tržištima bivše SFRJ. Zbog toga je Travarstvo Maršič u potrazi za ozbiljnim trgovinskim partnerima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Zainteresovanim kupcima u ponudi su Maršičeva mast, čajna mešavina, čajna mešavina ovsa i nevena, čaj od heljde i biljne kapi.  

MARŠIČEVA MAST

To je svestrana mast, koja ima regenerativna, anti-upalna i dezinfekciona svojstva i stimuliše imuni sistem. Pogodna je za sve starosne grupe. Upotreba: za sve promene kože, opterećene mišiće, zglobove, otoke, nervni sistem, disajne organe, glavobolju, vene, kapilare, hemoroide, reumatizam, išijas, trombozu itd. Može se koristiti i oralno kada postoje problemi sa disajnim organima, želucem, varenjem, žučem, bubrezima i jetrom. Mast je takođe odlična za svakodnevnu kozmetičku upotrebu, jer čisti kožu i reguliše njen pH.

ČAJNA MEŠAVINA

To je univerzalni čaj koji ima regenerativna, anti-upalna i detoksifikujuća svojstva i stimuliše imuni sistem. Upotreba: za sve kardiovaskularne bolesti i dijabetes, neurološke probleme, disajne organe, glavobolju, želudac, gušteraču (pankreas), žuč, jetru, creva, urinarni sistem, ciste, reumatizam, išijas, zglobove i ženske organe.

ČAJNA MEŠAVINA OVSA I NEVENA

Ima regenerativna, anti-upalna i detoksifikujuća svojstva i stimuliše imuni sistem. To je pre svega urološki čaj za lečenje urinarnog trakta i žuči. Takođe se koristi za jačanje srca i krvnih sudova, za snižavanje šećera, za želudac, gušteraču (pankreas), creva, slezinu, jetru, ciste, ženske organe i kožu. Čaj je pogodan za sve starosne grupe.

ČAJ OD HELJDE

Deluje regenerativno na kardiovaskularni sistem i smanjuje pritisak. Takođe se koristi i za otoke, bolove i grčeve u nogama, dijabetes, hemoroide, reumatizam, artritis i demenciju.

BILJNE KAPI

To su univerzalne kapi za dodatnu pomoć u kombinaciji sa čajevima. Imaju regenerativna, anti-upalna i detoksifikujuća svojstva i stimulišu imuni sistem. Upotreba: za sve kardiovaskularne bolesti i dijabetes, za neurološke probleme, disajne organe, glavobolju, regulisanje varenja, gušteraču (pankreas), jetru, tumore, ciste, ženske organe, prostatu, kožne bolesti, zglobove, reumatizam, uništavaju bakteriju Helicobacter pylori. 

Iz Travarstva Maršič poručuju da uspeh lečenja u velikoj meri zavisi i od načina ishrane. Naglašavaju i da se proizvodi mogu uzimati istovremeno sa lekovima koje propisuje lični lekar.

Travar Ivan Maršič iz Škofljice kod Ljubljane bio je jedan od najuspešnijih travara ne samo u bivšoj SFRJ i kasnije, već i na evropskom i širem nivou. To dokazuju stotine izlečenih ljudi kojima moderna medicina više nije mogla da pomogne, kao i hiljade izlečenih osoba po celom Balkanu, Evropi i svetu, koji su prihvatili njegov način lečenja i njegova uputstva. Nijedan od njegovih pacijenata nije se požalio da lek koji je uzimao nije pomogao. Osim bolesnika za savet su ga često zamolili i stručnjaci iz različitih oblasti medicine i farmacije”. To je napisao u knjizi “Život bez bolesti” Mihailo Blečić. 
                                                                                
Ivan Maršič je počeo da se bavi travarstvom kada je teško oboleo davne 1962. godine, imao je samo 27 godina. Tada je bio zaposlen kao policijski službenik na Železničkoj stanici u Ljubljani. Dobio je izuzetno tešku bolest bubrega i lekari su mu rekli da će živeti najviše mesec dana, ako ne ode na operaciju. Imao je izuzetno jake bolove, od kojih je često padao u nesvest. Uzimao je puno lekova, ali mu nisu pomogli.

Setio se svojih roditelja kako su tokom njegovog detinjstva sakupljali lekovito bilje, te i besplatno lečili bolesne i ranjene ljude. Dok je tako čekao tešku i rizičnu operaciju, postao je svestan da je sam odgovoran za svoje zdravlje, i tada je operaciju otkazao. Istog dana odrekao se svih štetnih i loših navika i pomogao sebi da ponovo dođe do dobrog zdravlja prirodnim sredstvima. U tome mu je pomagala i njegova supruga. Od tada mu nikad više nije bila potrebna lekarska pomoć. U roku od tri sedmice stao je na noge i morao je da se vrati na posao, jer mu zdravstveno osiguranje nije priznavalo bolovanje zbog otkazane operacije. 

Za medicinu u to vreme, to je bilo pravo čudo; niko nije mogao da veruje. Ova informacija brzo se širila i postao je tako tražena osoba, da je čak morao da izbegava ljude, ako je želeo da ima bar malo privatnosti. Novinari su takođe puno pisali o njemu, naročito u Srbiji. Odlučio je da nastavi rad svojih roditelja. Zbog zahtevne službe nije imao puno vremena, zato je svoju mast od lekovitog bilja stvarao noću. Trebalo mu je deset godina da konačno usavrši recept, a tu mast i danas proizvodimo po istom receptu. Počeli su da je koriste čak i u nekim bolnicama za rehabilitaciju osoba sa invaliditetom i osoba obolelih od cerebralne paralize. Početkom sedamdesetih godina počeo je da proizvodi i dve čajne mešavine i biljne kapi, sa kojima je lečenje takođe bilo veoma uspešno. 

I besplatno je pomagao mnogim siromašnim ljudima da im se vrati zdravlje, jer mu je zadovoljstvo bolesnika uvek značilo mnogo više od zarade. Iz tog razloga je i cena njegovih proizvoda bila veoma pristupačna. Maršičeva mast je stekla status narodne masti. 

Njegovi preparati su i danas veoma poznati i cenjeni uprkos sve većoj konkurenciji. Nakon raspada zemlje, poslovanje je bilo prilično otežano, zato je odlučio da posluje uglavnom u Sloveniji. 2012. godine je travarski zanat preuzeo njegov unuk Borut Zupančič, koji takođe uspešno pomaže i savetuje mnoge ljude i na području bivše SFRJ. Sada se Travarstvo Maršič nakon 25 godina ponovo vraća na tržišta nekadašnje zajedničke države.  

Travarstvo Maršič, sakupljanje i prerada lekovitog bilja,  nalazi se u ulici Ravenska pot 26, 1291 Škofljica, Slovenija. Zainteresovani za saradnju i lekovite biljne preparate sve informacije mogu dobiti na sajtu www.marsic-sp.si, na Facebook stranici Zeliščarstvo Maršič ili na Viber broju 0038641558108. 

*PR tekst

Galerija slika