SkverFoto: pixabay.com-ilustracija

Turistkinja naručila jastoga od 200 evra, a zatim ga oslobodila i vratila nazad u more

Autor: InfoKG
17:00 | Četvrtak, 21 09 2023

Švajcarci su izašli na večeru u otmeni riblji restoran Gente di Mare na Sardiniji i naručili jastoga u katalonskom stilu.

Jedna švajcarska turistkinja naručila je jastoga po ceni od 200 evra, samo da bi ga oslobodila i pustila nazad u more, piše 24sedam.

Naime, Švajcarci su izašli na večeru u otmeni riblji restoran Gente di Mare na Sardiniji i naručili jastoga u katalonskom stilu. Kad joj je živo stvorenje doneseno na sto, turistkinja je odlučila da ga pusti u more pre nego što su kuvari dobili priliku da ga skuvaju, piše Daily Mail.

"Prvo sam mislio da se šali. Kad sam shvatio da pokušava da učini dobro delo i koliko je radosna i uzbuđena, i ja sam bio dirnut. Bila je stvarno oduševljena što je jastogu spasila život", rekao je Antonio Fasolino, suvlasnik restorana koji je svedočio trenutku.

Dok je detaljno prepričavao događaj, Antonio je rekao da je uzeo jastoga iz akvarijuma i otišao da ga izvaga u kuhinju. Paru je rekao da teži gotovo dva kilograma, što košta 200 evra. Jastoga je stavio u prozirnu kantu pored stola. Turistkinja je pitala da li će se jastog povrediti ako ga baci s visine, a prisutni su je uverili da će životinja biti OK.

Kad ga je bacila, jastog je sretno otplivao u novostečenu slobodu.

Izvor: 24sedam