Skver

Učinite svoju šminku postojanom u novogodišnjoj noći

Autor: Jelena Maksimović
15:01 | Četvrtak, 24 12 2015

Za doček Nove godine svim devojkama je važno da sve vreme izgledamo besprekorno i da naša šminka preživi celo veče, kao i konzumiranje hrane i pića, pa za vas, evo nekoliko trikova koji će vam pomoći da vam šminka bude što trajnija.

Prajmer za lice

Pre nego što na lice nanesete bilo kakvu šminku, morate ga dobro “pripremiti”. Hidratantna krema i prajmer za lice postaraće se za to da vaša šminka stoji i do 12 sati, netaknuta.

Prajmer za oči

Da vam se ne bi razmazala senka, pre njenog nanošenja, na kapke uvek stavite prajmer koji je napravljen isključivo za to područje.

Karmin

Umesto kremastog i sjajnog karmina, odlučite se za mat varijantu. Iako su malo suvlji, stajaće na vašim usnama i nakon više pića u toku večeri! Ipak, ako koristite sjajniji i kremastiji, pre nanošenja uokvirite usne olovkom, a kada ga nanesete prislonite maramicu usnama i preko maramice četkicom za rumenilo utapkajte bebi puder.

Maskara

Kao i ajlaner, birajte vodootpornu maskaru. Takođe, ajlajner možete dodatno učvrstiti senkom u sličnoj nijansi.

Matirajući puder

Kako biste kompletnu šminku učvrstili, četkicom sa matirajućim puderom lagano utapkajte lice. Tako ćete izbeći “presijavanje” i izgledati fantastično tokom cele noći, a slike će vam biti izvanredne!

FIKSATOR

Na kraju, kada završite za komplet šminkanjem, obavezno nanesite fiksator za šminku, a ako ga nemate možete koristiti lak za kosu, tako što ćete zaštiti oči, nos i zatvoriti usta a usne uvući kako lak ne bi dospeo do njih, ali to je samo alternativa koja se pokazala kao dobra za finiš. Mi vam toplo preporučujemo fiksatore koje možete naći u svim parfimerijama, veoma su dobra sredstva za očuvanje postojanosti šminke, ne koštaju puno, a traju veoma dugo.