SkverFoto: Privatna arhiva/Proman Consulting

Unapredite biznis: PROMAN CONSULTING na srpskom i slovenačkom tržištu (FOTO)

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 11 01 2019

Proman Consulting je kreativna agencija koja pruža kompletnu uslugu kompanijama na srpskom i slovenačkom tržištu za unapređivanje poslovanja. Stvara identitete, kreira kampanje, strategiju nastupa i sadržaj na društvenim mrežama, piše i sprovodi projekte, regrutuje i edukuje ljudske resurse, izgrađuje male biznise.

Kreativna agencija "Promen Consulting“ osnovana je pre šest meseci. Direktor i osnivač agencije je Strahinja Tirnanić, koji se trenutno nalazi na misiji u Luksemburško Slovenačkom biznis klubu, kao programski direktor, sa bazom u Ljubljani. Učešće na ovom projektu obezbeđeno je kroz program „Erasmus for young entrepreneurs“, Evropske Komisije. U Luksemburško Slovenačkom biznis klubu vodi tim međunarodnih praktikanata, kreira program aktivnosti za 2019. godinu i unapređuje strategiju razvoja i poslovanja ove organizacije.

Pokretanje vlastitog biznisa bio je logičan potez, s obzirom na to da više od šest godina imam iskustva u marketingu, sektoru zapošljavanja, radu sa mladima i menadžmentu generalno. Lične karakteristike, kontakti, više od 10 verifikovanih sertifikata i još veći broj preporuka srpskih, ali i inostranih privrednika, profesora i lidera, daju mi apsolutni kredibilitet da budem na čelu jedne ozbiljne organizacije“, kaže diplomirani menadžer, Strahinja Tirnanić. 

Zanimljivo je da u poslednja tri meseca "Promen Consulting", osim na srpskom, posluje i na tržištu Slovenije.

Strategija broj jedan kada sam došao u Ljubljanu bila je „networking“. Posećivanje biznis događaja i umrežavanje sa top profesionalcima u Ljubljani dovelo je do velikog broja sastanaka, a uspešnost se može izmeriti u preko 70 odsto, što je više od dve trećine uspešno dogovorenih partnerstava. Ono što sam uspeo u Ljubljani da ostvarim za samo mesec i po dana govori o iskorišćenim prilikama i šansama na jednom razvijenom i vrlo profesionalnom tržištu. Takođe, rezultat je dugog i kontinuiranog usavršavanja na različitim poljima, kao i umrežavanja sa kvalitetnim i ljudima koji imaju sličan “mindset“. Samo tri meseca nakon otvaranja agencije otići na potpuno strano tržište, ostvariti toliko kontakata, novih partnera, pa i dva EU projekta, za tako kratak vremenski period smatram da je veliki uspeh za početnika u biznisu“, izjavio je Tirnanić. 

Prema Tirnanićevim rečima, veliki doprinos za njegov uspeh u Sloveniji ima i Centar za razvoj karijere Banja Luka, čiji ga je direktor preporučio organizaciji CEED Slovenija, koja okuplja najkvalitetnije profesionalce, preduzetnike i kompanije u ovoj zemlji. 

Svi partneri i mentori sa kojima sam sarađivao u prethodna tri meseca u Ljubljani, doprineli su neverovatnom rastu i razvoju kako moje agencije tako i mene lično. Osim Luksemburško Slovenačkog biznis kluba, ostvario sam saradnje sa još četiri kompanije i nekoliko individualaca, i to svi iz različitih oblasti: Marketing, HR, EU Projekti, Liderstvo. Velika je stvar pridobiti takvo poverenje, da takvi profesionalci odmah sa vama počnu deliti sve svoje resurse – od kontakata preko znanja do finansija. Naravno, mom nastupu u Sloveniji doprineli su i partneri iz Srbije, prvenstveno QPO soft koji je razvio internet stranicu kao i SB kreativni studio, sa kojim zajedno stvaramo vizuelna rešenja kako za svoje tako i potrebe naših partnera“, zaključio je Tirnanić.

Za promene i u Vašem biznisu budite deo Proman Consulting mreže. Za više informacija posetite sajt www.proman.rs ili pišite na office@proman.rs.

Galerija slika