SkverFoto: pexels.com/kseniachernaya

Zašto svako treba da ima akumulatorske alate kod kuće?

Autor: InfoKG
12:00 | Nedelja, 28 02 2021

Kućni poslovi, poput sitnih prepravki, montiranja nameštaja ili uređivanja bašte deo su naše svakodnevice. Gotovo je nemoguće da protekne čitava nedelja, a da nema određenog posla koji mora biti završen. 

Pored poslovnih obaveza, ali i drugih zadataka na koje potrošimo veliki broj sati, pojedine kućne majstorije čekaju nedelje, pa i mesece da im se posvetite iz istog razloga - nedostatka vremena i sredstava za rad. 

Upravo tada na scenu stupaju akumulatorski alati - aku alati, čija praktičnost umnogome olakšava raznovrsne poslove i štedi vreme, te nema razloga za čekanje. 

Akumulatorski alati, odnosno alati koji se napajaju putem baterije izbor su velikog broja profesionalaca i imaju široku primenu na terenu, što je dovoljan razlog da se nađu i u vašem domu. U nastavku teksta ćemo vam detaljno objasniti šta su to akumulatorski alati, kakva je njihova primena, kao i koje su prednosti ovih izuzetno korisnih pomagala. 

Šta su akumulatorni alati i koja je njihova prednost?

Kao što smo pomenuli, akumulatorski alati su oni koji za svoje napajanje, odnosno pokretanje ne koriste električnu energiju, već bateriju. Kako bi njihov rad, bezbednost i dugotrajnost bila omogućena, sadrže kvalitetne i dugotrajne baterije. Naravno, nije svaki aku alat kvalitetan, zato vaš izbor uvek treba da budu aku alati pouzdane izrade

Kada to kažemo pre svega mislimo na alate poznatih svetskih brendova, dokazanog kvaliteta i dugotajnosti koje možete pronaći u prodavnicama alata, a online kupovina je čitav proces učinila izuzetno praktičnim i zanimljivim. 

Ukoliko se ne razumete najbolje u alat koji poručujete, izuzev opisa koji će se naći kraj svakog proizvoda, postoji mogućnost da razgovarate sa operaterom iz kontakt centra, te dobijete sve neophodne informacije o alatu koji vas interesuje. 

Savet pri kupovini će vam verovatno biti neophodan prilikom razmišljanja o snazi određenog alata kao i po pitanju kvaliteta i trajnosti baterije, što je svakako ključno kada su u pitanju aku alati.
 
Verujemo da ste do sada već mogli da naslutite, ali naglasićemo da je prednost aku alata sasvim sigurno njihova praktičnost, s obzirom na to da ne morate da razmišljate o električnom napajanju, te primera radi aku bušilica može da dospe i do najudaljenijih ćoškova vašeg stana ili kuće. 

Takođe, njihova kompaktnost i lagana konstrukcija učiniće svaku malu ili veliku popravku znatno jednostavnijom, pa čak i zanimljivom. Pojedini kvalitetni alati sadrže i LED radno svetlo koje će vam dodatno olakšati čitav radni proces. 

Koji akumulatorski alati postoje i kakva je njihova namena?

Veliki je spisak akumulatorskih alata koji će vam poslužiti u domu, a navešćemo pojedine koje vam koriste u najvećoj meri. To su: akumulatorska bušilica (čekić i odvijač), aku kosilica, testera, makaze i aku usisivač. 

Svaki od ovih alata ima široku primenu kako za sitnije prepravke, tako i za kompletno renoviranje stana ili kuće. Ukoliko sami želite da se oprobate u bilo kojoj kućnoj majstoriji, a samim tim izbegnete pozivanje majstora za sitne, ali i krupne prepravke u vašem domu, aku alati su idealan izbor za vas. 
Bilo da je u pitanju promena šarki, ili pak sastavljanje čitavog komada nameštaja, postavljanje police na zid, uređivanje bašte ili se posvećujete nekoj drugoj kućnoj majstoriji, ova vrsta alata biće vam najbolji saveznik. 

Izuzev kućne primene, kao što smo pomenulli, aku alati su izbor velikog broja majstora s obzirom na već pomenute prednosti, te imaju široku primenu na terenu, a posebno su korisni kod početnih radova kada izvor električne energije nije dostupan. 

O čemu voditi računa prilikom kupovine aku alata?

Iako je na par mesta pomenuto, smatramo da je važno naglasiti da je kvalitet prva stavka kojom treba da se vodite prilikom kupovine aku alata, te odaberete pouzdanog proizvođača, odnosno distributera alata ovog tipa. 

Izuzev kvaliteta, prilikom kupovine alata trebalo bi da se vodite time za šta vam je potreban određeni alat. Primera radi, ukoliko imate raskošnu baštu, akumulatorska kosilica je neophodan alat koji treba da se nađe u vašoj kolekciji, a svakako da će vam makaze za živu ogradu biti od koristi. 

Kada bismo izdvojili jedan aku alat koji je neophodan svakom domaćinstvu, rekli bismo da je to bušilica odvijač koja će vam biti sjajan saveznik prilikom montiranja ili rastavljanja nameštaja, bušenja betona, zidova, mekih materijala, te je možete koristiti u različite svrhe i olakšati sebi veliki broj kućnih poslova. 

Nadamo se da vas je naš tekst upoznao sa svim funkcionalnostima i prednostima akumulatosrskih alata, te da se sada nalazite korak bliže kupovini jednog ovakvog alata koji će vam raznovrsne kućne majstorije olakšati, ali i učiniti zabavnim. 

Izvor: Avokado