SportFoto: SPD Radnički

A1 liga: Druga pobeda Radničkog

Autor: InfoKG
14:00 | Subota, 16 01 2021

Posle Budve (17:9), vaterpolisti Radničkog ostvarili su i drugu pobedu na turniru B grupe Regionalne A1 lige, u Dubrovniku, protiv ekipe Solarisa iz Šibenika, rezultatom 9:8.

Ovi timovi navikli su nas u prethodne dve godine na neizvesne derbi susrete u A2 ligi, a tako je bilo i ovoga puta, pošto je neizvesnost potrajala sve do samog kraja.

Šibenčani su sjajno otvorili utakmicu i poveli sa 3:0 posle nepuna tri minuta igre, a potom su održavali tu prednost sve do poluvremena (5:2). Velike zasluge za vođstvo nosi mladi hrvatski golman Marin Šparada koji je do poluvremena zaustavio šest udaraca, a u više navrata saveznik mu je bio i okvir gola. 

Međutim, Kragujevčani su se trgli u nastavku susreta, zaigrali kako umeju, i blickrigom od četiri vezana gola iz isto toliko napada već posle nešto više od dva minuta preokrenuli rezultat u svoju korist – 6:5. U finišu treće četvrtine pogodio je i Strahinja Rašović, a poslednju deonicu pogotkom je otvorio Nemanja Stanojević, pa je Radnički došao i do „plus tri“ (8:5)

No vaterpolisti Solarisa se nisu predavali, pa su preko Hercega i Eraka stigli na samo gol zaostatka dva minuta pre kraja. Između ta dva gola je i Lazar Dobožanov uspeo da skine peterac, a imali su u samom finišu i napad sa igračem više, ali je Radnički uspeo da se odbrani i dođe do teško izvojevane pobede.
Najefikasniji u Radničkom bio je Ukopina sa dva gola, a po jedan su postigli Rašović, Stanojević, Janković, Toholj, Krug, Miličić i Lukić.

Za Kragujevčane  kreće najteži deo turnira za plasman na „fajnal-for“, u kom će u razmaku od 27 časova odigrati čak tri utakmice. Prva je na programu u subotu od 10.30 časova protiv Jadrana iz Herceg Novog (Sportklub 1), zatim od 20.40 sati sa domaćim Jugom (Nova Sport), a turnir zatvaraju u nedelju od 13.40, duelom sa Primorcem iz Kotora (Sportklub 2).

Radnički – Solaris 9:8 (1:4, 1:1, 5:0, 2:3)
DUBROVNIK – Bazen u Gružu. Bez prisustva publike. Sudije: Stanojević (Jagodina) i Tioco (Split).
RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 1, Stanojević 1, Janković 1, Toholj 1, Krug 1, Ukropina 2, Branković, Pljevančić, Miličić 1, Lukić 1, Panić, Todorovski, Radulović. Trener: Stevanović.

SOLARIS: M. Šparada, Malenica, Erak 1, N. Štrkalj, Kovalenko, Herceg 2, Kreković 1, Pelicarić 1, Penava 1, Bulat 1, Koprčina 1, Brajković, L. Štrkalj, T. Šparada. Trener: Marelja.

Izvor: SPD Radnički