SportFoto: RK Radnički 1964

Anđela Vasić pojačala ŽRK “Radnički 1964”

Autor: Branko Vukašinović
11:30 | Petak, 08 06 2018

Kruševljanka Anđela Vasić novo je pojačanje Ženskog rukometnog kluba „Radnički 1964“, koja igra na poziciji desnog beka. Vasićeva je svoju vernost kragujevačkom klubu oročila na četiri godine.

Kragujevačke rukometašice žele da u predstojećoj takmičarskoj sezoni u Prvoj ligi Zapad odu korak dalje, pa je rukovodstvo kluba odlučilo da dovede pojačanja na pozicijama u timu koje su bile deficitarne. Iz „Radničkog 1964“ poručuju da su povukli prvi potez i u klub doveli devetnaestogodišnju Kruševljanku Anđelu Vasić.

Uveren sam da je Anđela Vasić pravo pojačanje, tip igračice kakvu smo tražili. Levoruka, dobrih fizičkih karakteristika. Odlikuje je odlična igra u odbrani na pozicijama 2 i 3 i respektabilan učinak u napadu. Verujem da će se brzo uklopiti u naš sistem igre i treninga i time doprineti igri i rezultatima“, rekao je šef struke, Rodoljub Kurandić. 

Vasićeva je rukometom počela da se bavi sa 11 godina u ekipi RK „Kruševac“, a poslednje tri godine je sa uspehom igrala u RK „Napredak 12“.

Nakon tri uspešne sezone u bivšem klubu sam odlučila da karijeru nastavim u „Radničkom 1964“, klubu koji gaji visoke ambicije u budućnosti. Mislim da sam povukla pravi potez dolaskom u Kragujevac. Treniraću jačim intenzitetom sa dobrim i iskusnim trenerom i saigračicama koje su željne dokazivanja i gladne pobeda. Ekipa je mlada, ali izuzetno talentovana i kako budemo rasli kao tim, smatram da ću i ja dostići igrački vrhunac. Verujem da ćemo podići „Radnički“ na najviše mesto na rukometnoj mapi Srbije“, izjavila je Anđela Vasić.

Podsetimo, rukometašice „Radničkog 1964“ su ovu sezonu u Prvoj ligi Srbije završile na četvrtom mestu na tabeli, a iz kluba su poručili da im to kao najmlađoj ekipi lige predstavlja podstrek za dalji rad i napredak.