SportFoto: AK Radnički

Aniću zlato u Kruševcu, sledeća stanica Alžir

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 29 06 2022

Atletičar Radničkog, Lazar Anić je na Prvenstvu Srbije u Kruševcu odbranio titulu od prošle godine i osvojio zlatnu medalju. Ovo je njegova 12 seniorska titula śampiona Srbije, sedma na otvorenom i pet u dvorani. 

Anićev najbolji skok u Kruševcu iznosio je 7,71 metara, a drugoplasirani atletičar beogradske Crvene zvezde Strahinja Jovančević bio je vrlo blizu iza skočivši 7,54 metara. Dva takmičara su prethodno takođe ostvarila dva skoka od preko sedam metara. Na trećem mestu završio je Marko Vlahović, koji je skočio 7,38 metara.

Sledeća Anićeva stanica je Oran u Alžiru, gde će učestvovati na Mediteranskim igrama. Održavaju se od 25. juna do 6. jula, a atletika je na programu od 30. juna do 3. jula.

Pored toga, ovaj Kragujevčanin je još uvek u igri za nastup na Svetskom prvenstvu u Oregonu, a vizu za Evropsko prvenstvo u Minhenu je overio.

Ostali takmičari koji su branili boje Radničkog u Kruševcu, kako kažu u klubu, sticajem okolnosti, lošeg vremena i povreda, nisu uspeli da se domognu postolja.