SportFoto: AK Radnički

Atletičari AK Radnički učestvovali na prvenstvu centralne Srbije

Autor: InfoKG
13:41 | Četvrtak, 13 06 2024

Atletičari AK Radnički učestvovali su prošlog vikenda na prvenstvu centralne Srbije u Kruševcu u kategoriji mlađih juniora, dok je Lazar Anić nastupio na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Lazar nije uspeo da se kvalifikuje u finale, međutim visok nivo forme i dobri skokovi sa prestupima u Rimu obezbedili su mu učešće na prestižnom mitingu u Stokholmu tokom predstojećeg vikenda i nedelju dana kasnije na mitingu u Atini gde će skakati sa aktuelnim svetskim, olimpijskim i evropskim šampionom Grkom  Tentogluom i drugim vodećim svetskim skakačima. Nakon toga sledi državno prvenstvo za seniore u Kraljevu. Lazar je na korak, bolje reći skok do ispunjenja uslova za Olimpijske igre i Parizu.

Kada je reč o nastupu na prvenstvu u Kruševcu, mladi atletičari ostvarili su zavidne rezultate. 

Aleksa Acić pobedio je u skoku udalj i zauzeo drugo mesto na 100m, dok je Stefan Milosavljević zauzeo treće mesto takođe u skoku udalj.

Kada je reč o starijim juniorima, Milica Džudović je pobedila u skoku udalj, a Mladen Radosavljević je pobedio na 100m, dok je Andrija Lazić bio treći u istoj disciplini, a na 400m zauzeo drugo mesto.