Sport

Badminton klub “Ravens" doneo šest medalja sa turnira u Kruševcu (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Sreda, 06 03 2019

Članovi Badminton kluba “Ravens KG” uspešno su nastupili na prvom zvaničnom juniorskom turniru u ovoj godini "Juniorski Kup - Kruševac 2019" za igrače od 11 do 17 godina i u Kragujevac se vratili sa šest medalja - pet srebrnih i jednom bronzanom.  

Kragujevački igrač Aleksandar Jovičić pobedio je u polufinalnom meču muškog singla za igrače do 17 godina  Mihajla Tomića (BK Beograd) sa 2-1 i plasirao se u finale te konkurencije. U finalu je i pored sjajnog otpora i održavanja rezultatske neizvesnosti u oba seta do 15:15 ipak poražen od Sergeja Lukića, domaćeg igrača sa daleko većim internacionalnim iskustvom 0-2. 

Pored tog srebra, igrači iz Kragujevca su osvojili medalje i u ostalim konkurecijama:

MS U17 - Aleksandar Jovičić 2.mesto
MD U17 - Aleksandar Jovičić/Igor Jovanović 2.mesto
MS U13 - Relja Milić 2.mesto
MD U13 - Relja Milić/Vuk Dimitrijević (BK Fanatik VŠ) 2.mesto
MD U13 - Stefan Maksimović/Danilo Janković (BK CLEAR BG) 3.mesto


Pored blistavih dečaka i četiri devojčice iz redova BK RAVENS KG su nastupale na ovom turniru: Lana Dramićanin, Petra Gordić, Ema Novaković i Teodora Vitković. Lana i Petra su bile na korak od medalje u konkurenciji dublova, a debi na Jr. Kupovima za Emu i Teodoru je bio veoma koristan za prikupljanje neophodnog iskustva na ovom nivou takmičenja. 

"Prezadovoljni smo kompletnim nastupom svih naših juniora. Očekivano, ovoga puta dečaci su osvajali medalje, a devojčice sticale neophodno iskustvo. Drago nam je što je Aleksandar Jovičić prikazao zbog čega je aktuelni juniorski prvak Srbije u 2 konkurencije i što je zrelom i strpljivom igrom uspeo da se nametne u mečevima sa daleko iskusnijim rivalima. Njegovo vreme u konkurenciji igrača do 17 godina tek dolazi kako na domaćoj tako i internacionalnoj sceni. Takođe, i Relja Milić je plasmanom u finale konkurencije igrača do 13 godina predstavio svoj potencijal i opravdao mesto u reprezentaciji Srbije.

U parskim konkurencijama dečaka, Stefana i Relju smo uspešno uparili sa vršnjacima iz Vršca i beogradskog kluba Clear, a verujemo da će dodatnim uigravanjem tih dečaka dolaziti do novih takmičarskih uspeha. 
Nastavljamo sa vrednim radom i pripremamo realizaciju uspešnih sportskih manifestacija i međunarodnih i humanitarnih projekata u Kragujevcu i Srbiji.

Hvala svim igračima na pokazanim veštinama i velikom zalaganju i ogromnom uspehu u skladu sa renomeom prvog badminton kluba u Šumadiji", izjavio je Andreja Todorović predsednik UO BK RAVENS KG i glavni trener kluba.

Turnir "Kruševac 2019" je pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Badminton saveza Srbije organizovao Badminton klub “Zmajevi” Kruševac.

Galerija slika