SportFoto: BK Ravens KG

Badminton klub “Ravens KG” osvojio pet medalja u Beogradu

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Utorak, 05 02 2019

Članovi Badminton kluba “Ravens KG” osvojili su pet zlatnih medalja na prvom ovogodišnjem zvaničnom seniorskom turniru “Beograd 2019” u Nacionalnom trening centru na Adi Ciganliji. Zlatna odličja su poneli tandem Minja Milovanović i Anja Velemir, Filip Stojiljković, Marko Šundić i Petra Gordić.

Tandem kragujevačkog Badminton kluba “Ravens KG” Minja Milovanović i Anja Velemir  trijumfovao je u konkurenciji ženskih dublova A kategorije igrača. U pojedinačnoj konkurenciji Filip Stojiljković je osvojio zlato u muškom singlu B kategorije, Marku Šundiću pripalo je najsjajnije odličje u muškom singlu C kategorije, dok je Petra Gordić bila najbolja u ženskom singlu C kategorije.

Iz kragujevačkog kluba “Ravens KG” na turniru u Beogradu su učestvovali i Andreja Todorović, Aleksandar Jovičić i Jovana Maksić, ali oni nisu uspeli da se domognu medalja.

"Ovim turnirom igrači BK “Ravens KG” su na najlepši način promovisali novu sportsku opremu koju su obezbedili uz podršku kompanije "ALBO" iz Beograda. Lider u oblasti bezbednosti na radu su prepoznali i podržali mlade talente našeg kluba koji su lideri badmintona na ovim prostorima. Ako se po jutru dan poznaje, očekujemo veoma uspešnu sezonu 2019.godine i želimo da nastavimo sa uspesima poput nastupa na tradicionalnom turniru "Beograd 2019" uz realizaciju uspešnih sportskih manifestacija i međunarodnih i humanitarnih projekata u Kragujevcu i Srbiji" - izjavio je predsednik UO BK “Ravens KG” i glavni trener kluba, Andreja Todorović.

Turnir "Beograd 2019" je pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Badminton saveza Srbije organizovao Badminton klub Beograd.

Galerija slika