SportFoto: Facebook/Badminton klub Ravens KG

Badminton klubu “Ravens KG” pehar i osam medalja u Kruševcu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Četvrtak, 08 11 2018

Članovi Badminton kluba “Ravensk KG” osvojili su pehar i ukupno osam medalja, zlatnu, tri srebrne i četiri bronzane, na Kupu Srbije za juniore u Kruševcu. Peharom i najsjajnijim odličjem okitio se Aleksandar Jovičić, koji je u konkurenciji dečaka do 15 godina osvojio prvo mesto. Kragujevački klub je u generalnom plasmanu zauzeo četvrto mesto. 

Jovičić je u konkurenciji dečaka do 15 godina savladao sve rivale i briljirao u finalu savladavši kruševljanina Viktora Petrovića. Zbog toga mu je pripala zlatna medalja i pehar.  

Medaljama su se u pojedinačnoj konkurenciji okitili i Stefan Maksimović i Luka Milić. Maksimoviću je pripala bronza u konkurenciji dečaka do 11 godina, a Miliću srebro u muškoj konkurenciji do 17 godina.  

U ženskom dublu za takmičarke do 17 godina Minja Milovanović i Jana Nedeljković osvojile su srebro. 

U muškom dublu takmičara starosti do 13 godina Relja Milić i Stefan Maksimović okitli su se bronzom, kao i Luka Milić u tandemu sa Stefanom Mijatovićem iz Pančeva u konkurenciji takmičara do 17 godina. 

Na Kupu Srbije za juniore u Kruševcu učestvovalo je više od 50 takmičara iz devet klubova, a Badminton klub “Ravens KG” predstavljalo je ukupno devet takmičara.

Galerija slika