Sport

Bez primljenog poena: Veprovi ubedljivi u Kikindi

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 11 06 2018

U sedmom kolu Prve lige Srbije, Kragujevac Wild Boarsi ubedljivo su savladali ekipu Mammothsa u Kikindi, rezultatom 55:0, i tako i teoretski obezbedili prvo mesto u ligaškom delu.

Mlada i perspektivna kikindska ekipa, sa nekoliko sadašnjih i bivših seniorskih i juniorskih reprezentativaca, u ovom trenutku nije mogla da pruži značajniji otpor šampionskom timu, koji je bez većih problema zadržao maksimalan učinak.
 
Kragujevčani su pitanje pobednika rešili već u prvom poluvremenu (41:0), kada je američki kvoterbek Dalton Oliver bacio pet pasova za tačdaun.

U prvoj četvrtini Oliver je proigrao Strahinju Stepovića i Matiju Almašija koji je ove sezone stigao u Veprove upravo iz Kikinde, a jedan tačdaun trčanjem postigao je Džošua Kezada – 21:0.

Odmah zatim, Divlji veprovi su šansu pružili mlađim igračima, pa je tako sedamnaestogodišnji Toma Todorović uhvatio prvi tačdaun u karijeri, baš kao i dugogodišnji defanzivac Veprova Vladimir Radenović Đura. Do odlaska na odmor u poentere se upisao i Aleksa Stevanović, koji se vratio na teren posle nekoliko utakmica pauze zbog povrede.

U drugom poluvremenu na snazi je bio mercy rule, a gosti su dodatno promešali karte. Amerikanci su otišli na tuširanje, a nekolicina igrača Kragujevčana oprobala se na pozicijama na kojima nikada do sada nije igrala. Na kvoterbeka je stao još jedan sedamnaestogodišnjak, Miloš Petrović i to odmah krunisao pasom ka brazilskom kornerbeku Rafaelu da Kruzu, koji se ovoga puta našao u ulozi risivera. Pred kraj treće četvrtine u odbrana se upisala u poentere nakon što je Đorđe Dimitrijević pokupio fambl i vratio ga za tačdaun, za ispostavilo se konačnih 55:0.

U poslednjoj deonici mladi Petrović je doveo svoj tim nadomak end zone, ali nije bilo dovoljno vremena da se upišu novi poeni.

Mamuti su debi u superligaškom društvu završili sa jednom pobedom i šest poraza, ali još uvek imaju šanse da opstanu i čak uđu u plej-of, u slučaju pobede Plavih zmajeva nad Legionarima u odloženom meču prvog kola. Sa druge strane, Veprovi poslednji meč igraju u nedelju, od 17 časova, na terenu sa veštačkom travom Stadiona „Čika Dača“, protiv Bor Golden Bearsa, u odloženoj utakmici prvog kola.

Kikinda Mammoths – Kragujevac Wild Boars 0:55 (0:21, 0:20, 0:14, 0:0)
KIKINDA – Stadion FK ŽAK.
Kretanje rezultata:
0:7 Dalton Oliver pas 37 jardi ka Strahinji Stepoviću. Matija Almaši PAT
0:14 Džošua Kezada trčanje 18 jardi. Almaši PAT
0:21 Oliver pas 6 jardi ka Matiji Almašiju, Almaši PAT
0:27 Oliver pas 4 jarda ka Tomi Todoroviću, neuspešan PAT
0:34 Oliver pas 33 jarda ka Aleksi Stevanoviću, Almaši PAT
0:41 Oliver pas 34 jarda ka Vladimiru Radenoviću, Almaši PAT
0:48 Miloš Petrović pas 31 jard ka Rafaelu da Kruzu, Almaši PAT
0:55 Đorđe Dimitrijević vraćanje fambla 39 jardi, Almaši PAT