SportFoto: BK Radnički

Biciklističkim klubovima “Radnički” i “Cyclemania” šest medalja u Novom Sadu

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Petak, 06 07 2018

Kragujevački biciklisti osvojili su ukupno šest medalja u Novom Sadu, gde su na Petrovaradinskoj tvrđavi održani Međunarodna biciklistička trka kategorije C2 i peti ovogodišnji MTB Kup Srbije.  

Iz Biciklističkog kluba “Radnički” u ekipnoj konkurenciji seniori su zauzeli treće, a u mastersi drugo mesto. U pojedinačnoj konkurenciji zlato je “Radničkom” donela kadetkinja Sara Janković, dok su se bronzom okitili masters Aleksandar Marić i mlađi senior Dušan Kostović. 

Iz kluba “Cyclemania” bronzane medalje su osvojili se poletarac Veljko Savković, kadetkinja Marija Jolović i seniorka Jana Jolović. 

"Raduje nas forma naših takmičara pred nastavak sezone u MTB-u. Očekuje nas takmičenje u Crnoj Travi 8. jula, zatim Balkansko prvenstvo 14. jula u Rumuniji i Prvenstvo Srbije 22. jula u Beogradu. Kada nam se priključi i deo takmičara kojima smo dali jednonedeljnu pauzu nakon uspeha na drumu, sa pravom se nadamo medaljama na predstojećim takmičenjima. Čestitam i kolegama iz kluba “Cyclemania” na uspesima, a posebno seniorki Jani Jolović koja sa veliki uspehom studira farmaciju u našem gradu i beleži dobre rezultate u elitnoj kategoriji" kaže prvi čovek “Radničkog”, Aleksandar Marić.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi nadmetalo se ukupno 112 biciklista iz zemlje i regiona. Ova trka se nalazi na zvaničnom kalendaru Svetske biciklističke unije i donosi 30 bodova u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju. Takmičenje je rganizovao Biciklistički klub Novi Sad.