SportFoto: SPD Radnički

Bivši reprezentativac pojačao prijem Kragujevčana

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 04 02 2020

Odbojkaški klub Radnički rešio je da uoči početka mini lige dodatno osnaži svoje redove angažovanjem iskusnog primača servisa Nemanje Dukića (36). Reč je o bivšem reprezentativcu i prekaljenom internacionalcu, od koga se očekuje da svojim iskustvom i igračkim kvalitetima doprinese još boljim rezultatima Kragujevčana u nastavku sezone.

Dukić je u svojoj bogatoj igračkoj karijeri nastupao za brojne klubove u zemlji i inostranstvu. Počeo je u GIK Banatu iz Zrenjanina i Borcu iz Starčeva, a zatim je četiri sezone nosio dres podgoričke Budućnosti. Igrao je potom u Italiji, Francuskoj, Rumuniji, Rusiji i Libanu, vraćao se u Crnu Goru gde je nastupao za Budvansku rivijeru i Jedinstvo iz Bijelog Polja, a poslednji angažman pre dolaska u Radnički imao je u Mladom radniku iz Požarevca.

U dresu sa državnim grbom debitovao je još kao junior, dok je za seniorsku reprezentaciju nastupao u Svetskoj ligi 2007. godine, kada je naša selekcija zauzela deveto mesto.

Dukić je, inače, drugo pojačanje kragujevačkog kluba u novoj 2020. godini. Prethodno je dres Radničkog zadužio srednji bloker Dušan Lopar, dok su opremu Šumadinaca razdužili tehničar Miloš Trivunić i libero Srđan Pantelić.

Dukić bi svoj debi u dresu Radničkog trebao da ima predstojećeg vikenda na gostovanju subotičkom Spartaku.