SportFoto: Facebook/MEDJUOKRUZNI ODBOJKASKI SAVEZ KRAGUJEVAC

“Borac”, “Proleter” i “Vizura” slavili na 12. Božićnom turniru

Autor: Branko Vukašinović
15:30 | Sreda, 16 01 2019

Odbojkaški klubovi “Borac” iz Čačka, “Proleter” iz Zrenjanina i “Vizura” iz Beograda pobedili su na 12. Božićnom turniru za starije i mlađe pionirke i pionire, održanom u Kragujevcu. Za najbolje igrače turnira proglašeni su Ivona Lazović iz Čačka, Ognjen Šuvački iz Zrenjanina i Višnja Žigić iz Beograda. 

U kategoriji starijih pionirki, devojčice rođene 2004. i mlađe, u konkurenciji 16 ekipa, pobedu su odnele odbojkašice čačanskog Borca, drugo mesto je pripalo kragujevačkom Radničkom, a treće beogradskom Partizanu. Najbolja igračica turnira u ovoj kategoriji bila je Ivona Lazović iz čačanskog Borca. 

U kategoriji pionira, dečaci rođeni 2003. i mlađi, u konkurenciji osam ekipa, najbolji su bili odbojkaši Proletera iz Zrenjanina. Obrenovcu je pripalo drugo mesto, a trećeplasirani su bili odbojkaši Metalca iz Gornjeg Milanovca. Za najboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen je Ognjen Šuvački iz zrenjaninskog Proletera. 

Beogradska Vizura trijumfovala je u kategoriji mlađih pionirki, dvojčice rođene 2006. i mlađe, u konkurenciji 12 ekipa. Čačanski Borac je u ovoj kategoriji osvojio drugo mesto, a trećeplasirana je bila kragujevačka ekipa “Profil-Daca”. Najbolja igračica među mlađim pionirkama bila je Višnja Žigić iz Vizure. 

Tradicionalni Božićni turnir organizovali su Međuokružni odbojkaški savez Kragujevac i Ženski odbojkaški klub “Red Fox – Smeč 5”. Na turniru je učestvovalo 36 ekipa iz Beograda, Gornjeg Milanovca, Zrenjanina, Jagodine, Obrenovca, Smedereva, Topole, Novog Sada, Aranđelovca, Čačka, Golupca, Batočine i Kragujevca. Utakmice su odigrane u osnovnim školama “Stanislav Sremčević”, “Mirko Jovanović”, “Sveti Sava”, “Moma Stanojlović”, kao i u hali “Jezero”.