SportFoto: Facebook/Badminton klub Ravens KG

Članovi Badminton kluba “Ravens KG” na Balkanijadi

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Petak, 17 08 2018

Članovi Badminton kluba “Ravens KG”, Aleksandar Jovičić, Jana Nedeljković i Minja Milovanović deo su reprezentacije Srbije koja će braniti boje naše zemlje na Balkanskom prvenstvu u badminton za igrače uzrasta do 17 godina, koje se održava od danas do 19. avgusta u Novom Sadu. 

Aleksandar Jovičić i Minja Milovanović nastupiće u ekipnom delu takmičenja, dok će se Jana Nedeljković takmičiti u pojedinačnoj konkurenciji. 

Na ovogodišnjem Balkanskom prvenstvu u badminton, pored reprezentacije Srbije, učestvuju i takmičari iz Turske, Bugarske, Rumunije, Grčke i Makedonije. 

Prošle godine je reprezentacija Srbije drugi put za redom uspela da osvoji titulu ekipnog prvaka na Balkanskom prvenstvu za igrače do 15 godina. Imamo ogromnu želju da i u uzrasnoj kategoriji igrača do 17 godina osvojimo titulu u timskoj konkurenciji i da osvojimo što više zlatnih pojedinačnih medalja. Ovo je veliki izazov za naš tim zbog činjenice da je i glavni konkurent za ekipnu titulu, reprezentacija Turske, sačinjen od izvanrednih igrača. Pripreme za ovo prvenstvo su jednim delom obavljene na Međunarodnom trening kampu u Karatašu, a jednim delom u Nacionalnom trening centru na Adi Ciganliji. Nadamo se da će se veliki obim i kvalitet rada koji je obavljen u prethodnom periodu isplatiti”, izjavio je za sajt Badminton saveza Srbije glavni trener reprezentacija, Milan Barbir. 

Balkansko prvenstvo za igrače do 17 godina organizuje Badminton savez Srbije, Badminton saveza Vojvodine i Badminton klub “Novi Sad”, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Grada Novog Sada, Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Novog Sada.