SportFoto: BK Ravens KG

Članovima Badminton kluba “Ravens KG” pet medalja u Beogradu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
14:30 | Sreda, 30 12 2020

Članovi Badminton kluba “Ravens KG” osvojili su ukupno pet medalja, jednu srebrnu i četiri bronzane, na Prvenstvu Srbije za juniore u Beogradu, kojim je “spuštena zavesa” na ovogodišnja takmičenja.  

Medaljama iz kragujevačkog kluba na Prvenstvu Srbije za juniore u Beogradu okitili su se Aleksandar Jovičić, Igor Jovanović i Lana Dramićanin. 

Najuspšeniji je bio Jovičić koji je osvojio tri bronzane medalje u konkurenciji igrača do 19 godina i to dve u dublu i jednu u singl konkurenciji. 

Srebro je pripalo Lani Dramićanin u kategoriji igračica do 15 godina u ženskom dublu, u kom je nastupila sa Katarinom Rakić iz Petrovca na Mlavi. Uz nastupe u kategoriji igračica do 15 godina, Lana je debitovala i u mešovitim parovima kategorije igrača do 19 godine sa Igorom Jovanovićem gde je upisala i prvu pobedu i plasman u četvrtfinale. 

Bronzom se okitio i Jovanović, koju je zajedno sa klupskim kolegom Aleksandrom Jovičićem osvojio u muškom dublu za igrače do 19 godina. 

"Zadovoljni smo igrom svih naših igrača, malo su nas i povrede omele da pružimo više na terenu ovoga puta. Iako su nam svi protivnici na terenu po pravilu više nego poznati, ovo će biti još jedno veliko iskustvo za dalji igrački napredak u narednom periodu. Sada nam predstoji analiza sjajnih rezultata u ovoj godini koja je bila veoma specifična, kraći odmor tokom praznka i potom se vraćamo na teren sa željom da u 2021.godini svi budemo zdravi i u mogućnosti da još više treniramo i učestvujemo na još većem broju turnira", izjavio je predsednik UO BK RAVENS KG i glavni trener kragujevačkog kluba, Andreja Todorović.