SportFoto: FK Radnički 1923

Čolović pojačao “Radnički 1923”

Autor: InfoKG
17:45 | Petak, 09 09 2022

Još jedan novi potpis na “Čika Dači”. Nakon iskusnog hrvatskog internacionalca Marka Šimića, redove kragujevačkog superligaša pojačao je Stefan Čolović, 28-godišnji krilni napadač, koji je prethodnih godinu i po dana proveo u beogradskom Čukaričkom.

Čolović je ponikao u beogradskoj Crvenoj zvezdi, potom je nastupao za mlađe selekcije Rada i Partizana, a jedan period svog fudbalskog školovanja proveo je i u akademiji Atletika iz Madrida.

Prve minute u seniorskoj konkurenciji upisao je u dresu Rada, a potom je nastupao za Drinu iz Zvornika, Slobodu iz Tuzle, Radnički iz Pirota, Jagodinu, Kolubaru iz Lazarevca i novosadski Proleter, gde je stekao potpunu fudbalsku afirmaciju.

Bio je deo ekipe Proletera koja je u sezoni 2017/18 izborila promociju u Super ligu Srbije. Tokom dve i po sezone, koliko je proveo u novosadskom klubu, Čolović je na 87 odigranih utakmica postigao 16 golova i upisao 12 asistencija.

Pre dolaska u Čukarički, levonogi ofanzivac je godinu dana proveo u ekipi Dandalka iz Republike Irske, sa kojom je nastupao u grupnoj fazi Lige Evrope.

Iako je tokom leta imao brojne ponude iz inostranstva, Čolović je na kraju ipak odlučio da parafira dvogodišnji ugovor sa kragujevačkim superligašem.

Svidela mi se ta sportska priča u Radničkom ovog leta i shvatio sam da bi dolazak u Kragujevac predstavljao pravi potez. Imao sam tokom karijere priliku da igram na “Čika Dači” i znam da je Kragujevac jedna zdrava fudbalska sredina. Smatram da je Radničkom, s obzirom na kvalitet igračkog kadra, mesto među prvih osam ekipa na tabeli. Nadam se da ću svojim superligaškim iskustvom doprineti još boljim rezultatima ekipe u nastavku sezone“, poručio je novi član Radničkog 1923 na današnjoj promociji u prostorijama kluba.

U klubu sa “Čika Dače” su strpljivo čekali na Čolovićev potpis, odbijajući da razmišljaju o alternativnim rešenjima. Strpljenje se na kraju isplatilo i Kragujevčani su dobili igrača koji može da im donese ekstra kvalitet u ofanzivi.

Čolović je po mom mišljenju pravo pojačanje za nas. Bili smo prinuđeni da nešto duže čekamo na njegov potpis, s obzirom na brojne ponude iz inostranstva koje je imao, ali se to čekanje na kraju isplatilo. Verujemo da je to igrač koji će nam doneti stabilnost i kreativnost u poslednjoj trećini terena, gde smo imali dosta problema u prethodnih deset kola“, istakao je Slavko Perović, sportski direktor Radničkog 1923, koji ne isključuje mogućnost dovođenja još nekog pojačanja do kraja prelaznog roka. 

Izvor: FK Radnički 1923