SportFoto: FK Radnički 1923

“Crveni” idu u Sloveniju

Autor: InfoKG
18:00 | Subota, 18 06 2022

Pripreme za novu takmičarsku sezonu u Super ligi Srbije, koja startuje 9. jula, fudbaleri Radničkog 1923 nastavljaju u Sloveniji, u mestu Slovenj Gradec, gde će boraviti od 19. do 29. juna.

Tokom desetodnevnog boravka u Slovenj Gradecu, Kragujevčani će odigrati i tri kontrolne utakmice, prvu već u sredu, 22. juna, protiv pljevaljskog Rudara, člana Prve crnogorske lige. Druga provera izabranike trenera Dejana Joksimovića očekuje 26. juna protiv bugarske Marice iz Plovdiva, sa kojom su “crveni” već imali priliku da se sastanu tokom zimskih priprema u Antaliji, dok će u poslednjoj kontrolnoj utakmici, koja je predviđena za 28. jun, fudbaleri Radničkog 1923 odmeriti snage sa Borcem iz Banjaluke, predvođenog doskorašnjim trenerom kragujevačkog tima Nenadom Lalatovićem.

Radnički 1923 je jedan od retkih srpskih klubova koji će pripreme za novu sezonu obaviti u inostranstvu, s obzirom da je većina superligaških ekipa za svoju letnju bazu izabrala Zlatibor, koji je takođe bio među potencijalnim destinacijama za bazični deo priprema kragujevačkog tima.

Mada je većina superligaških ekipa stacionirana na Zlatiboru, mi smo i ovoga puta želeli da glavni deo priprema obavimo izvan Srbije. Odlučili smo se za Slovenj Gradec, gde imamo odlične uslove za obavljanje treninga. Imaćemo i tri vrlo jake provere protiv kvalitetnih rivala, koje će stručnom štabu pružiti jasniji uvid u trenutnu formu i mogućnosti ekipe. Sigurno je da će ovaj desetodnevni boravak u Sloveniji omogućiti igračima da se u miru i odličnim uslovima za rad adekvatno pripreme za izazove koji ih očekuju u predstojećoj sezoni“, poručio je pred odlazak u Sloveniju sportski direktor Kragujevčana Slavko Perović.

Kragujevčane po povratku iz Slovenj Gradeca očekuje prijateljski duel sa crnogorskim prvoligašem Petrovcem na otvaranju sportskog

kompleksa u Donjoj Trnavi 1. jula, a potom i završni deo priprema za novu superligašku sezonu, koju “crveni” otvaraju gostovanjem lazarevačkoj Kolubari 9. jula. 

Izvor: FK Radnički 1923