SportFoto: Facebook

Ćubić novi predsednik AK “Radnički”

Autor: Branko Vukašinović
11:05 | Sreda, 08 06 2016

Novi predsednik Atletskog kluba “Radnički” je Saša Ćubić, odlučeno je na redovnoj izbornoj sednici Skupštine kluba, s obzirom na to da je Ivanu Pavloviću, koji je do sada bio na toj funkciji, istekao mandat.

Na sednici, koja je sinoć održana u hotelu “Šumarice”, izabrani su i novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora Ateltskog kluba “Radnički”, a prvi sastanak novog rukovodstva trebalo bi da bude održan u petak.

Prema Ćubićevim rečima klub je u dosta dobrom stanju, a zalagaće se da bude u još boljem.

Očekivanja su da se nastavi sa postizanjem dobrih rezultata, ali i da u narednom periodu klub bude sastavljen od takmičara iz domaćih pogona. U planu je i da se poboljša rad sa decom”, izjavio je za InfoKg Ćubić.

Dojučerašnji predsednik Atletskog kluba “Radnički” Ivan Pavlović, koji je na toj funkciji bio u dva mandata, odnosno od 2012. godine, za InfoKG kaže da ima apsolutno poverenje u novo rukovodstvo.

To je jedan zdrava i korektna priča. Tu sam da pomognem novom rukovodstvu da “Radnički” ostane gde jeste i postigne još bolje rezultate, jer imam apsolutno poverenje u ljude koji će u naredne četiri godine voditi klub”, rekao je Pavlović.

Naglašava da su tokom njegovog mandata kragujevački atletičari bili tri puta ekipni prvaci Srbije, kao i da su dva puta učestvovali u Kupu evropskih šampiona u Amsterdamu i slovačkoj Dubnici nad Vahom. Preuzima odgovornost što, zbog nedostatka finansijskih sredstava, Atletski klub "Radnički" nije mogao da prihvati poziv od Evropske atletike da nastupi u A grupi Kupa evropskih šampiona, u konkurenciji osam najboljih timova "starog kontinenta", održanom u Turskoj.

Pavlović je početkom aprila reizabran za predsednika Ateltskog saveza Centralne Srbije i tu funkciju će obavljati i u naredne četiri godine, a samim tim je i član Upravnog odbora Atletskog saveza Srbije.