SportFoto: FK Radnički 1923

Čudesan preokret Šumadinaca vredan baraža - Lalatović: Značajna pobeda za nas, ali ništa još nije gotovo (VIDEO)

Autor: InfoKG
09:00 | Ponedeljak, 09 05 2022

U predivnom fudbalskom ambijentu stadiona “Čika Dača”, fudbaleri Radničkog 1923 su pred više od 5.000 svojih pristalica izvojevali možda i ključnu pobedu u borbi za opstanak u Linglong Tajer Super ligi Srbije protiv novosadskog Proletera – 2:1. Ni promašeni jedanaesterac, ni naivno primljen gol u završnici prvog poluvremena nisu obeshrabrili izabranike trenera Nenada Lalatovića, koji su pogocima rezervista, Nemanje Tomića i Đorđa Maksimovića, u samom finišu utakmice za samo dva minuta preokrenuli rezultat u svoju korist i domogli se dragocenih bodova koji im drastično povećavaju šanse za plasman u baraž za opstanak u ligi.

Ogroman značaj utakmice uslovio je nešto veću nervozu među akterima ove fudbalske predstave na stadionu “Čika Dača”, pa je utakmica bila dinamična i borbena, punu naboja, sa hičkokovskim obrtom i srećnim krajem za domaći tim.

Šef struke Radničkog 1923 Nenad Lalatović nije krio zadovoljstvo nakon spektakularnog preokreta njegovog tima, ali ističe da uprkos pobedi bitka za opstanak još uvek nije završena.

Ogroman pritisak bio je na igračima obe ekipe uoči utakmice. Mislim da smo morali da povedemo u prvom poluvremenu, s obzirom da smo pored tog promašenog jedanaesterca Mirića imali još par izglednih prilika za gol. U drugo poluvreme smo ušli sa nešto više rizika, konstantno smo napadali, iako smo znali da nam preti opasnost iz kontranapada. Na kraju nam se taj rizik isplatio, igrači koji su ušli sa klupe, Maksimović i Tomić, uneli su živost i doneli preokret. Sigurno da nam ova pobeda mnogo znači, ali moramo isto tako da budemo svesni da ništa još nije gotovo. Pred nama su još dve teške utakmice, protiv Spartaka u Subotici i Metalca kod kuće, gde nam je potrebna još jedna pobeda kako bismo i teoretski osigurali mesto u baražu”, konstatovao je Lalatović.

Ova pobeda “crvene” uvodi u predvorje baraža, s obzirom da dva kola pre završetka plej-auta imaju tri boda više od Novosađana, a čak pet od poslednjeplasiranog Metalca.

Prvu “meč loptu” za overavanje baraža izabranici trenera Nenada Lalatovića imaće narednog vikenda u Subotici, u duelu sa domaćim Spartakom, koji je trijumfom nad lazarevačkom Kolubarom maltene osigurao direktan opstanak u eliti. 

Izvor: FK Radnički 1923