SportFoto: FK Radnički 1923

Derbi kola na “Čika Dači”: Radnički 1923 domaćin zahuktaloj Vojvodini

Autor: InfoKG
09:00 | Petak, 29 07 2022

Derbi utakmica 4. kola Mozzart Bet Super lige Srbije igra se sutra od 17:30 časova na stadionu “Čika Dača”, a sastaju se dve do sada neporažene ekipe u prvenstvu, Radnički 1923 i novosadska Vojvodina.

Dobre igre i rezultati na startu nove superligaške trke doprineli su odličnoj atmosferi u redovima kragujevačkog tima pred nastupajući okršaj sa Novosađanima.

Više od bodovnog salda trenera Radničkog 1923 Dejana Joksimovića raduje odnos njegovih igrača prema igri i njihova želja da na svakoj utakmici pruže svoj maksimum, a sve u službi što boljih rezultata tima. Odavno tim sa “Čika Dače” nije delovao tako kompaktno, disciplinovano i utegnuto kao što je to slučaj na početku ove sezone.

Nadam se da će moji igrači zadržati ovaj nivo energije i entuzijazma koji ih je krasio u prethodna tri kola. Još uvek je početak sezone, tako da ne treba brzati sa donošenjem zaključaka, ali mislim da ova ekipa ima izuzetan takmičarski potencijal, koji će, kako sezona bude odmicala, sve više dolaziti do izražaja“, ističe šef struke Kragujevčana.

Susret sa ove sezone prilično ambicioznom i silno pojačanom ekipom Vojvodine, koja je u prva tri kola osvojila sedam od mogućih devet bodova, predstavljaće ozbiljan izazov za Šumadince. Zanimljivo je da su Novosađani, uz beogradski Voždovac, jedina ekipa bez primljenog gola u dosadašnjem delu takmičenja, pa je jasno da će napadači Radničkog 1923 biti na velikom ispitu. 

U goste nam dolazi ekipa koja je projektovana za najviše moguće ciljeve u ovoj sezoni. Dobro su se pojačali tokom letnjeg prelaznog roka, doveli su nekolicinu igrača koji su u stanju da prave razliku u ovom rangu takmičenja, a rezultati koje su ostvarili u prva tri kola samo su potvrda njihovog kvaliteta“, konstatuje Joksimović.

Bez obzira na više nego evidentan kvalitet protivnika, u redovima kragujevačkog tima vlada umereni optimizam, utemeljen na dobrim partijama u dosadašnjem delu šampionata.

Svakako da nam ostvareni rezultati u dosadašnjem delu prvenstva daju za pravo da se nadamo pozitivnom ishodu u subotu. Ukoliko ponovimo sve ono što nas je krasilo u prethodnim utakmicama, a to su energija, taktička disciplina i maksimalna posvećenost svakog igrača, siguran sam da u tom slučaju dobar rezultat neće izostati. Imamo i obavezu više da se potrudimo da pred našom publikom ostavimo najbolji mogući utisak“, poručuje strateg Radničkog 1923.

Kadrovski problemi i dalje zadaju glavobolju Joksimoviću, koji i ovoga puta neće moći da računa na nekolicinu povređenih igrača.

Još uvek imamo dosta problema oko sastava ekipe. U odnosu na prethodnu utakmicu u Surdulici bićemo jači za Đorđa Maksimovića i Miloša Milisavljevića. Videćemo da li će u međuvremenu još neko od povređenih igrača uspeti da se oporavi i bude u konkurenciji za predstojeću utakmicu“, napominje šef struke kragujevačkog superligaša.

Nije Novosađanima poslednje gostovanje na stadionu “Čika Dača” ostalo u prijatnom sećanju. U jednoj prilično zanimljivoj i sadržajnoj utakmici, u kojoj je viđeno čak pet pogodaka, fudbaleri Radničkog 1923 bili su uspešniji i slavili su rezultatom 3:2. Pristalice kragujevačkog tima potajno se nadaju sličnom epilogu i u subotnjem duelu.

Ulaznice za predstojeću utakmicu po ceni od 300 dinara za istočnu i 400 dinara za zapadnu tribinu prodavaće se na biletarnici južne tribine stadiona “Čika Dača” u subotu od 14.30 časova. Takođe, karte za zapadnu tribinu moguće je nabaviti i dan ranije u prostorijama kluba, u periodu od 10 do 14 časova.

Obezbeđen je i direktan prenos utakmice na Arena Sport 2 Premijum kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta. 

Izvor: FK Radnički 1923