SportFoto: SPD Radnički

Derbi Radničkog i Partizana za drugo mesto

Autor: InfoKG
18:00 | Petak, 18 02 2022

U derbiju za drugo mesto ligaškog dela Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Partizana sutra od 20 časova, na bazenu u Kragujevcu.

Dva kola pre kraja beogradski „crno-beli“ imaju tri boda više, kao i prednost u međusobnom skoru sa Kragujevčanima, pošto su u prvom duelu slavili sa 13:11 na „Banjici“. Stoga je izabranicima Uroša Stevanovića neophodan trijumf sa više od dva gola razlike kako bi osigurali drugo mesto, izuzetno značajno za prednost domaćeg bazena u eventualnom polufinalu.

Ulazimo u meč kao favoriti, iako smo oslabljeni neigranjem Marka Radulovića, koji će zbog zdravstvenih problema propustiti i ovu utakmicu. Sa druge strane, Partizan je kompletan, jači je za dvojicu iskusnih, izuzetno značajnih igrača i daće sve od sebe da nas pobedi. Ali, igramo na našem bazenu, veoma važnu utakmicu za nastavak sezone i nadam se trijumfu”, rekao je golman Lazar Dobožanov, reprezentativac Srbije iz redova Radničkog.

On je dodao da je u odnosu na utakmicu na „Banjici“ Radnički totalno druga ekipa i da je uveren u drugačiji ishod ovoga puta.

Digli smo se od finalnog turnira Kupa, kroz izuzetno jake mečeve na četiri fronta i dobili neke željene obrise igre. Prvi slobodan vikend posle dužeg vremena prijao nam je da se malo odmorimo od tog napornog ritma, pa u ovaj duel ulazimo svežiji. Očekujem veoma borbenu i agresivnu utakmicu i mislim da će veća želja presuditi”, zaključio je Dobožanov.

Ulaznice su u prodaji, na info pultu zatvorenog bazena SPD „Radnički“, po ceni od 200 dinara. 

Izvor: SPD Radnički