SportFoto: SPD Radnički

Derbi Radničkog i Šapca

Autor: InfoKG
14:00 | Utorak, 02 03 2021

Posle pobede nad Strazburom (11:10) u prvom meču osmine finala Kupa Evrope, vaterpolisti Radničkog na kratko se okreću početku drugog dela domaćeg šampionata i derbiju sa Šapcem, koji ih sutra od 20:30 časova očekuje u Kragujevcu, uz direktan prenos na Sportklubu 5.

U većem delu okršaja sa Francuzima, Šumadinci su održavali dva gola prednosti, a u poslednjoj četvrtini imali su i „plus tri“ (10:7). Međutim, dozvolili su protivniku da izjednači serijom od tri gola (10:10), pa su tek dvadesetak sekundi pre kraja došli do pobede od jednog gola, sa kojom u subotu dočekuju revanš u Strazburu.

Tok utakmice mogu donekle da pripišem tome što smo mlada i neiskusna ekipa i činjenici da su velikom broju igrača ovo prvi ozbiljniji mečevi u evropskim takmičenjima. Iz svake utakmice izvlačimo i dobro i loše i sigurno je da smo iz duela sa Strazburom izašli iskusniji. Možda je i dobro što smo dobili samo golom razlike, jer neće biti prostora za kalkulacije. Znamo da ne smemo da izgubimo i moraćemo da idemo na pobedu u Strazburu. Nadam se da će to ispasti dobro za nas. Očekujem da ćemo trijumfovati u Francuskoj i izboriti plasman u četvrtfinale”, rekao je Nikola Lukić, jedan od najboljih igrača Radničkog.

Duel sa Šapcem za Kragujevčane će biti i dobra provera pred put u Francusku. Radnički je trijumfovao na samom startu sezone, u Mačvi, posle velike borbe, rezultatom 14:13. I dok Šumadinci u ovaj duel ulaze u istom sastavu, Šapčani su dosta menjali. Pre svega na klupi, gde je sportski direktor Anto Vasović preuzeo ulogu trenera, dok mu je tadašnji prvi strateg Emil Nikolić sada pomoćnik. Promena je bilo i u igračkom kadru, pa je najbolji strelac Šapčana, levoruki Filip Gardašević, pojačao Novi Beograd, dok su u grad na Savi stigli bivši igrač Radničkog i reprezentativac Kazahstana, Srđan Vuksanović i član nacionalnog tima Crne Gore, Dragan Drašković. 

Šabac se u pauzi pojačao dvojicom proverenih igrača i sada su izuzetno dobra ekipa. Pobedili smo ih u prvom kolu, ali su od tada dosta unapredili igru promenom trenera. Ne očekujem veliki broj golova kao u Šapcu, jer je to bio početak sezone i ekipe su se uigravale. Ovaj meč će biti tvrđi i igraće se oštro do samog kraja. Šapčani su jači i uigraniji, ali smo i mi dosta napredovali kroz jake evropske utakmice. Ne krijemo da smo favoriti i očekujemo važne bodove na startu drugog dela sezone”, zaključio je Lukić.

Ove dve ekipe u poslednjih nekoliko godina izgradile su veliki rivalitet, pa nema sumnje da će i ovoga puta ljubiteljima vaterpola pružiti još jednu kvalitetnu i zanimljivu predstavu. Radnički je trenutno na drugom mestu sa 24 boda, dok četvrtoplasirani Šabac ima šest manje.

Prvo kolo drugog dela sezone Novi Beograd otvorio je ubedljivim trijumfom nad Banjicom (20:4), Vojvodina je nadigrala Zemun (11:7), dok su Stari grad i Nais odigrali nerešeno (14:14). U sredu od 19 časova igra se i „večiti derbi“ Partizana i Crvene zvezde. 

Izvor: SPD Radnički