SportFoto: fkradnicki.com

Dinamo demolirao Radnički na Čika Dači, trener Nikolić osramoćen - "nedisciplina i neodgovornost"! (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Četvrtak, 15 08 2019

Fudbaleri Radničkog 1923 pretrpeli su težak poraz od vranjskog Dinama na svom „Čika Dači“ u derbiju 3. kola Prve lige Srbije pri rezultatu 0:4 (0:1). Trener domaćih Dejan Nikolić rekao je da je ovo jedan od najtežih trenutaka u njegovoj karijeri i da ga nikada nije bilo toliko sramota kao posle današnjeg poraza. 

Iako je jučerašnji duel na „Čika Dači“ imao epitet derbija kola, konačan rezultat jasno govori o tome ko je imao glavnu reč na terenu. Fudbaleri kragujevačkog prvoligaša obrukali su se pred svojim navijačima, koji su ih uprkos kišovitom vremenu bodrili svih devedeset minuta.

Na drugoj strani, doskorašnji superligaš iz Vranja pokazao je da se sa pravom nada ekspresnom povratku u elitni rang takmičenja.

Loptu su u mrežu domaćina poslali Bajić u 37., Zlatković u 54., Stevanović u 65. i M. Popović u 88. minutu

Radnički je tako zabeležio najteži poraz na svom terenu u poslednje četiri godine. Poslednji put Kragujevčani su pretrpeli ovako ubedljiv poraz na „Čika Dači“ u sezoni 2015/16, kada su identičnim rezultatom (0:4) izgubili od Bežanije.

Fudbaleri Radničkog 1923 moraju što pre da se oporave od posledica ovogporaza, budući da ih već u nedelju očekuje teško gostovanje još jednom bivšem superligašu, ekipi OFK Bačke.

Trener Đavola besan i razočaran

Trener Radničkog 1923 Dejan Nikolić pohvalio je na konferenciji za medije nakon utakmice igru protivničke ekipe, a kao glavne razloge ubedljivog poraza njegovog tima istakao je nedisciplinu i neodgovornost.

– Dinamo nam je bez sumnje održao čas fudbala. Odigrao je ovu utakmicu disciplinovano, taktički zrelo i jednostavno, za razliku od nas. Mi smo, upravo znajući kvalitete rivala, u pripremi utakmice zahtevali od naših igrača da odigraju disciplinovano, agresivno i strpljivo, ali oni to nisu ispoštovali na terenu. Mislim da smo do prvog gola Dinama, koji je posledica jedne katastrofalne greške, bili egal na terenu, budući da se ništa specijalno nije dešavalo ni pred jednim, ni pred drugim golom. Na poluvremenu smo se dogovorili da pojačamo pritisak ka golu rivala i da iz te želje i borbe dođemo do izjednačenja. Međutim, primili smo još jedan gol iz loše branjenog prekida, gde se videla sva ta nedisciplina i neodgovornost u našoj igri – konstatuje Nikolić.

Glavni kormilar „crvenih“ priznaje da je ovo jedan od najtežih trenutaka u njegovoj karijeri i da ga nikada nije bilo toliko sramota kao posle današnjeg poraza. Najavio je razgovor sa čelnicima kluba, koji bi trebao da razjasni uzroke neuspeha u poslednja dva kola.

– Sramota je kako smo izgledali danas na terenu pred našom publikom i tu nema nikakvog opravdanja. U poslednja dva kola nismo prikazali ni delić onoga što nas je krasilo u protekloj sezoni, a to su disciplina, agresivnost i odnos prema igri. Evidentno je da ovde mora nešto da se promeni, možda i sam trener, i sigurno ću na tu temu popričati sa ljudima iz kluba kada malo „ohladim“ glavu – izjavio je Nikolić.

Foto: fkradnicki.com

Galerija slika