SportFoto: KVK Radnički

Dino najbolji strelac Super lige Srbije

Autor: Branko Vukašinović
11:40 | Ponedeljak, 11 06 2018

Vaterpolista “Radničkog”, Gijom Dino najbolji je strelac Super lige Srbije u kojoj je kragujevački tim zauzeo šesto mesto na tabeli. 

Reprezentativac Francuske je na 14 mečeva u ligi postigao 37 golova, odnosno 2,6 po utakmici. Od ostalih vaterpolista “Radničkog” na konačnoj listi osmoplasirani je Kazahstanac Murat Šakenov sa 23 gola, Nemanja Stanojević je 31. (13 golova), Vukašin Ganić 40. (11), a Aleksa Manić 47. (10).

Drago mi je što sam najbolji strelac Super lige, ali mislim da je za to zaslužan ceo tim. Ne bih mogao da uradim ništa bez mojih saigrača. Uprkos tome što smo imali veoma mladu ekipu, odigrali smo dobro protiv znatno iskusnijih protivnika i sve u svemu, veoma sam zadovoljan sezonom”, rekao je Dino.

Podsetimo, “Radnički” se za Super ligu izborio osvajanjem prvog mesta u Prvoj A ligi Srbije, dok je u Kupu došao do četvrtfinala. Na ukupno 24 utakmice u ova tri takmičenja, Dino je dao 61 gol, pa je sada drugi strelac u klupskoj istoriji, iza Vukašina Ganića koji je postigao 69, saopšteno je iz KVK “Radnički”.