Sport

ĐUKIĆ o besplatnoj školi rukometa: Deca su naš zalog za budućnost (FOTO)

Autor: InfoKG
12:00 | Nedelja, 14 07 2019

RK "Radnički 1964" je od svog nastanka veliku pažnju posvetio radu na animaciji, okupljanju i stavljanju u trenažni proces dece školskog uzrasta u nameri da im približi ovaj sport, a da najboljima i najupornijima jednog dana ukaže priliku da postanu standardni članovi kluba. 

Prva besplatna škola rukometa je uvedena upravo u Kragujevcu, gde je veliki broj dece pokazao interesovanje da se bavi ovim sportom. Punktovi škole rukometa se nalaze i u OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ i „Đura Jakšić“, gde generaciju devojčica od 2007. do 2011. godišta predvodi mladi i perspektivni trener Milan Đukić, koji sa njima radi od oktobra prošle godine.

"S obzirom na to da sam trenerskim poslom počeo da se bavim pre 10 meseci, cilj mi je bio da deci prenesem ljubav prema sportu. Pored osnovnog rukometnog znanja, želim da im usadim sportsko vaspitanje i disciplinu, koji su bitni za svaki sport. Trenutno imamo oko 30 polaznika rukometne škole, ali, pošto je sezona odmora, ima ih znatno manje na treninzima. Ipak, deca su izrazila želju da nastave kontinuitet treninga i radićemo tokom celog leta bez pauze. Do sada su u kratkoj rukometnoj karijeri odigrale par utakmica, trenutno smo u fazi priprema za mini ligu koja nas očekuje na jesen. Bitno je da istaknem da ima dosta talentovane dece i da nema zime za kragujevački ženski rukomet i da je ova generacija zalog za budućnost Radničkog", istakao je Đukić.

Radu ove grupe polaznica veliku podršku daju i roditelji koji redovno prisustvuju treninzima i uvek su tu da se nađu kad nešto zatreba.

"Rukomet nam je postao glavni sport u kući, moja ćerka se dugo pronalazila u raznim sportovima, no odličnim radom, odnosom i načinom na koji prenosi ljubav prema rukometu trenera Đukića, sva deca su zavolela ovaj sport i ima ih sve više i više. Preko treninga, na koje jedva čekaju da odu, su postale i najbolje drugarice što je i primarna stvar u kolektivnom sportu. Naučile su da izvuku pouke kako iz pobeda,tako i poraza i imaju veliku podršku trenera, koji je uvek tu za njih i kao pedagog i kao najbolji drug", izjavila je majka jedne od mladih nada Radničkog Danijela Milutinović.

Ono što je zanimljivo je da Đukić planira da obogati rad zajedničkim druženjima i treninzima devojčica i roditelja, kako bi im što više približio svojevrsne čari rukometa.

Galerija slika