SportFoto: SPD Radnički

Druženje odbojkaških reprezentativaca i kragujevačkih mališana

Autor: InfoKG
13:30 | Petak, 27 12 2019

Boravak odbojkaške reprezentacije Srbije u Kragujevcu, Sportsko privredno društvo Radnički iskoristilo je da u hali „Gordana Goca Bogojević“ upriliči zajedničko druženje reprezentativaca i članova mlađih kategorija Odbojkaškog kluba Radnički.

Oko 150 mališana gromoglasnim aplauzom pozdravilo je dolazak državnih reprezentativaca Nikole Jovovića, Dražena Luburića, Lazara Ćirovića i Aleksandra Blagojevića. Prisustvo ovolikog broja dece izazvalo je oduševljenje na licima naših odbojkaških asova, posebno kod Nikole Jovovića, koji se prisetio svojih odbojkaških početaka.

Ne sećam se da je odbojka ikada bila popularizovana na jedan ovakav način. Recimo, moja generacija nije imala tu priliku da se druži sa vrhunskim sportistima, kao ovi klinci danas. Za mene je veoma značajno to što ovoj deci mogu da prenesem neku svoju pozitivnu energiju i odbojkaško znanje, kako bi sa mnogo više želje i motiva pristupili daljim treninzima. Sigurno da svako od ovih dečaka i devojčica ima neke svoje idole, što je jako važno, jer ih upravo to vuče i tera da treniraju, a ako pri tome imaju i podršku roditelja, utoliko bolje. Naravno, kao i u svakom sportu, neko od njih će uspeti da napravi zavidnu karijeru, neko ne, ali ja sam siguran da se među ovom decom nalaze neki budući šampioni i šampionke”, izjavio je Jovović.

Organizator igre našeg nacionalnog tima ističe da je prezadovoljan uslovima u Kragujevcu, izrazivši želju da reprezentacija u dogledno vreme ponovo trenira u srcu Šumadije.

Zaista, sve je na vrhunskom nivou, počev od smeštaja, ishrane, pa do uslova za treniranje u hali “Jezero“. Ja se uvek rado vraćam u Kragujevac, gde je, istini za volju, uvek bilo teško igrati, što zbog kvaliteta ekipe Radničkog, što zbog fenomenalne publike. U svakom slučaju, nadam se da ćemo u budućnosti ponovo imati priliku da treniramo ovde”, podvukao je Jovović.

I za Dražena Luburića ova akcija predstavlja lepu priliku da se deci svih uzrasta ukaže na prednosti bavljenja odbojkaškim sportom.

Mislim da je ovo zaista lep događaj i prilika da se prisetimo nekih svojih odbojkaških početaka, a ujedno da ovoj deci prenesemo neka svoja iskustva i ukažemo im na sve prednosti bavljenja ovim sportom. Odbojka je sport koji podstiče plemenitost, osećaj za pomaganje drugima i timski duh, a to su sve neke lepe stvari koje treba preneti mlađim generacijama”, smatra Luburić.

Pored Lazara Ćirovića i Alekse Matića, na ove pripreme pozvan je još jedan Kragujevčanin Aleksandar Blagojević. Momak koji je karijeru započeo u Radničkom, a trenutno nastupa za novosadsku Vojvodinu, po drugi put je dobio poziv da se priključi pripremama nacionalnog tima.

Za mene je izuzetno zadovoljstvo što sam ponovo u Kragujevcu, gde imam priliku da budem sa svojom porodicom i ujedno treniram sa takvim igračkim veličinama, kao što su Jovović i Luburić. Kragujevac i Radnički su se pokazali kao odlični domaćini i drago mi je što se odbojka ovde polako vraća na staze stare slave”, kaže Blagojević.

Korektor, takođe, je imao lepe reči za akciju u hali „Gordana Goca Bogojević“.

Jako je značajno što su se ovde pojavili momci koji su osvojili zlatne medalje na proteklom Evropskom prvenstvu. Svakako da je to za svu ovu decu veliki podstrek da nastave da se bave ovim sportom. Kao što je meni nekada idol bio Miljković i ta genracija odbojkaša da počenem da se bavim odbojkom, tako se nadam da će i ovoj deci mnogo značiti jedna ovakva manifestacija. Siguran sam da Srbija ima veliku perspektivu među mlađim generacijama i da je potrebno predano raditi na popularizaciji ne samo odbojke, već i sporta uopšte”, dodao je Blagojević.

Naši odbojkaški asovi su sa velikim zadovoljstvom izlazili u susret mališanima, koji su imali veliku želju da popričaju i fotografišu se sa svojim idolima, u želji da sačuvaju uspomenu na jedan ovako lep događaj.