SportFoto: FK Radnički 1923

Dubočicin oklop neprobojan za Кragujevčane

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 01 03 2021

I drugi ovosezonski duel fudbalera Radničkog 1923 i leskovačke Dubočice okončan je bez pobednika. Za razliku od prvog susreta u Leskovcu, u kome su viđena čak četiri pogotka, na “Čika Dači” su mreže ostale netaknute – 0:0. “Crveni” su tako prekinuli niz od devet uzastopnih trijumfa na svom terenu, dok je ekipa Dubočice došla do izuzetno vrednog boda u daljoj borbi za opstanak u ligi. 

Znali su Кragujevčani da ih očekuje težak duel sa jednom izuzetno tvrdom, takmičarskom ekipom, koja im je zadala dosta problema i u prethodnom međusobnom odmeravanju snaga.

I zaista, Leskovčani su se i ovoga puta pokazali kao “tvrd orah” i prilično hrabro su izašli na teren stadiona “Čika Dača”, svesni da nemaju šta da izgube u susretu sa vodećom ekipom na tabeli Prve lige Srbije, koja je u ovu utakmicu ušla kao izraziti favorit.

Sa druge strane, izostanak nekolicine veoma bitnih i iskusnih igrača pokazao se kao značajan hendikep za ekipu trenera Aleksandra Linte, koja tokom svih devedeset minuta igre nije uspela da pronađe pravi način da nadmudri izuzetno čvrstu i dobro uigranu poslednju liniju leskovačkog tima. 

"Jedna tvrda utakmica, bez previše prilika za gol. U prvom poluvremenu smo bili nekako traljavi, kilavi, i nikako nismo uspevali da dođemo do naše prepoznatljive igre. Već u drugom poluvremenu smo se podigli i zaličili na onu ekipu iz jesenjeg dela sezone. Ipak, falio nam je taj završni pas, kako bismo došli u poziciju da ozbiljnije ugrozimo gol protivnika. Generalno, nemam šta da zamerim mojim momcima, sigurno je da su želeli pobedu, ali ovo je takav tip utakmice u kojoj pobednika odlučuju ti neki sitni detalji, poput nekog prekida ili dobrog centaršuta. Mi, nažalost, nismo uspeli da stvorimo neku takvu situaciju i završili smo utakmicu bez postignutog gola. Ekipa Dubočice se još jednom pokazala kao dobar protivnik, koji zna kako da se brani, i ja im ovom prilikom čestitam na fer i korektnoj igri", poručio je po završetku utakmice Aleksandar Linta, šef struke kragujevačkog prvoligaša.

Ovaj remi se nije bitnije odrazio na položaj kragujevačkog prvoligaša na tabeli, koji se i dalje nalazi na liderskoj poziciji sa 44 osvojenih bodova.

Novi takmičarski izazov fudbalere Radničkog 1923 očekuje u petak, 5. marta, na gostovanju kraljevačkoj Slogi, koju od nedavno predvodi bivši šef struke “crvenih” sa “Čika Dače” Darko Milisavljević. 

Izvor: FK Radnički 1923