Sport

Dukovski iz Vukova prvo pojačanje Veprova za predstojeću sezonu

Autor: InfoKG
09:00 | Sreda, 18 12 2019

Šampioni Srbije, Kragujevac Wild Boarsi, dobili su prvo pojačanje za novu sezonu i to iz redova najvećeg rivala, beogradskih Vukova, u liku Slavoljuba Dukovskog, vrhunskog univerzalca koji se za kratko vreme ustalio i u nacionalnoj selekciji Srbije.

Ovaj dvadesettrogodišnjak primarno igra na poziciji defanzivnog beka, ali je nastupao i sa druge strane lopte, kao vajdrisiver i raninbek. Reč je o izuzetno brzom igraču, pa je često igrao i na mestu kik-riturnera.

Ponikao je u pančevačkim Panterima, a tokom protekle dve sezone bio je jedna od glavnih uzdanica Vukova sa kojima je došao do dva srebra u srpskom šampionatu i to upravo posle poraza od svog novog kluba.

– Na ovaj korak sam se odlučio jer Veprovi i ove sezone imaju najviše ambicije, koje se poklapaju i sa mojim ciljevima, a takođe će igrati u nikad jačem CEFL-u. Smatram da je ovo korak napred u mojoj karijeri i velika mi je čast što ću biti deo ovog tima naredne sezone. Mislim da će mi igranje u Veprovima pomoći u fudbalskom razvoju kao i da će mi biti dobra odskočna daska za dalji fudbalski put – rekao je Dukovski.

Kragujevčani su najtrofejniji srpski tim. U predstojećoj sezoni napašće jubilarnu 10. šampionsku titulu, a ujedno i petu uzastopnu. Sa druge strane, u Centralno-evrospkoj ligi, koja je prerasla u najelitnije klupsko takmičenje starog kontinenta, naći će se u društvu šampiona najjačih evropskih liga, poput Austrije, Francuske, Italije, Španije, Danske, Švedske, Rusije, Švajcarske, Poljske i Turske.

– Cilj u domaćoj ligi je jasan, a to je titula! U CEFL-u su nam prva prepreka Koč Remsi, treba ići korak po korak, ali sam siguran da ovaj tim može mnogo. Ja ću lično dati sve od sebe da se svi ciljevi za ovu godinu ispune i radujem se novoj sezoni. Nove saigrače poznajem dobro, dosta njih znam odlično iz reprezentacije i mislim da mi neće biti problem da se uklopim u ekipu. Radujem se što ću deliti teren sa njima – istakao je popularni Duka.