SportFoto: Facebook/Dulenski Mtb Maraton - Mtb team "Positive"

Dulenski MTB maraton u srcu Gledićkih planina

Autor: InfoKG
09:00 | Subota, 11 08 2018

Dulenski MTB maraton, drugi po redu, biće održan sutra od 8 sati u srcu Gledićkih planina u selu Dulene. Biciklisti će biti u prilici da voze na maloj i velikoj stazi, a, pored profesionalaca, mogu učestvovati početnici i rekreativci. Kotizacija za učešće na oba maratona je 1.000 dinara. 

Skup planinskih biciklista biće održan u srcu Gledićkih planina u planinskom selu Dulene 23 kilometra od Kragujevca, na prelepim Dulenskim vrhovima od 500 do 900 metara nadmorske visine koji su obavijeni raznolikom vegetacijom, a staze prilagođene svim uzrastima, početnicima, rekreativcima, takmčarima i svim zaljubljenicima u planinski biciklizam. Na osnovu vaše fizičke spremnosti možete se odlučiti za malu ili veliku stazu maratona, koje su većim delom promenjene u odnosu na prošlu godinu.Veliki maraton podrazumeva stazu dužine 50 kilometara, a mali 27 kilometara”, saopštio je MTB tim "Positive", koji je organizator maratona.   

Kotizacija za učešće, koja za oba maratona iznosi 1000 dinara, obuhvata majicu sa znakom maratona, ručak i odgovarajuću opremu na stazi u vidu energetske hrane i napitaka.

Programom je od 8 do 10 sati planiran dolazak učesnika na maraton i prijava za učešće. Mali i veliki maraton startovaće u 10,30 sati, a dolazak na cilj i proglašenje pobdnika očekuju se između 12 i 15 časova. 

Opširnije o uslovima za učešče na Dulenskom MTB maratonu pročitajte OVDE