SportFoto: SPD Radnički

Dumić vodio Kragujevčane do prve pobede u gostima

Autor: InfoKG
09:00 | Utorak, 17 11 2020

Košarkaši Radničkog konačno su „razbili maler“ i upisali prvu pobedu izvan svog „Jezera“ ove sezone. Učenici Igora Todorovića su u okviru 8. kola Košarkaške lige Srbije slavili na gostovanju ekipi Pirota sa „pola koša“ razlike – 76:75.

Samo tri dana nakon poraza od OKK Beograda, Kragujevčani su uspeli da se uzdignu i dođu do izuzetno važne pobede u pirotskoj hali „Kej“. Šumadinci su do trijumfa došli u neizvesnoj završnici zahvaljujući poenima Filipa Dumića sa linije penala.

Filip Dumić bio je ujedno i najefikasniji akter susreta sa 24 postignuta poena. Značajnog udela u ovoj pobedi kragujevačkog tima imali su i Đorđe Milosavljević sa 16 poena, kapiten Raško Katić sa 14 i Matija Popović, koji je sa 11 poena i 15 skokova ostvario svoj treći dabl-dabl u sezoni.

U ekipi trenera Marka Spasića, pored novajlije Vladimira Đorđevića koji je utakmicu okončao sa 20 poena, istakli su se i Dušan Filipović sa 18, Miloš Vraneš sa 11 i Mladen Pantić i Nikola Đonlić sa po 10 postignutih poena.
Kragujevčani su se ovom pobedom etablirali u sredini tabele sa 11 osvojenih bodova, ali i sa utakmicom manje na svom kontu.

U narednom kolu četa trenera Igora Todorovića ugostiće u svom „Jezeru“ lidera na tabeli, ekipu novosadske Vojvodine.

Izvor: SPD Radnički