SportFoto: SPD Radnički

Dušan Medić ponovo zadužio crveni dres

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 08 07 2024

Rukometni klub Radnički angažovao je povratnika u svoje redove, Dušana Medića (32) i tako ojačao bekovsku poziciju. Iskusni bek je u ranijem periodu noseći dres kluba iz Šumadije ostavio značajan trag, i njegovo  iskustvo i rutina daće značajan doprinos u realizaciji postavljenih ciljeva.

Kompletiranje ekipe za predstojeći šampionat Super rukometne lige je u punom jeku. Radnički ima nameru da i naredne sezone igra značajnu ulogu u prvenstvu, a zato je i potreban respektabilan tim sa više opcija na svim pozicijama na terenu.

Dušan je rukometom počeo da se bavi sa 13 godina u rodnom Apatinu, a u bogatoj profesionalnoj karijeri je osim matičnog kluba nastupao i za Metaloplastiku, Shazalombatu (Madjarska), Spartak iz Subotice, Radnički Kragujevac, Tikveš (Makedonija), Poatje (Francuska), Sakariju (Turska), Vranje i Goč Merkur. Iako je po vokaciji srednji bek, sa uspehom pokriva sve bekovske pozicije, a odlikuje ga jak i precizan šut, pravovremen osećaj za asistenciju, kao i angažovana igra u fazi odbrane.

"Veoma sam srećan što sam posle nekoliko sezona ponovo u klubu. Brzo i lako je došlo do dogovora sa upravom i novim sportskim direktorom. U naše zajedničke dve sezone smo prošli i kroz teške i lepe trenutke i uvek sam se rado vraćao u Kragujevac. Klub je u međuvremenu porastao u svakom smislu i organizaciono i igrački pa s toga smatram da sa pravom možemo da gajimo visoke ambicije u predstojećoj sezoni. Spreman sam za jak i profesionalan rad i radujem se novim izazovima, vidimo se u Jezeru", jasan je povratnik u redove Radničkog Dušan Medić.

SPD Radnički