SportFoto: BK Lukač

Džejlan Toskić najbolji na Memorijalnom turniru “Dragoslav Jakovljević – Babea” (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Utorak, 11 12 2018

Bokser “Novog Pazara” Džejlan Toskić proglašen je za najboljeg učesnika četvrtog Memorijalnog turnira “Dragoslav Jakovljević – Babea”, održanog u hali “Gordana Goca Bogojević” u organizaciji Bokserskog kluba „Lukač”. 

Nagrade su dodeljene i u ostalim kategorijama, najbolja takmičarka bila je Katarina Simić iz kragujevačkog “Radničkog”, najbolji tehničar Lazar Pantić iz Bokserskog kluba “Lukač”, najborbeniji par bili su Stojanović iz “Radničkog” i Janjić iz “Goše” iz Smederevske Palanke, dok je najbolji domaći borac bio Veljko Stanković iz BK “Lukač”.    

Iz Bokserskog kluba “Lukač” poručuju da je takmičenje pratilo oko 700 gledalaca, kao i da su ga mnogi gosti, koji su bili akteri istog, ocenili kao jedan od boljih turnira. 

Jedan od najboljih boksera Srbije svih vremena, Dragoslav Jakovlјević Babea rođen je 4. maja 1932. godine u Kragujevcu, a preminuo 6. marta 2012. godine u Čikagu. Osvajač je četiri medalje sa evropskih šampionata i to u nizu. Osvojio je srebrnu medalju u srednjoj kategoriji (do 75kg) u Pragu 1957. i tri bronzane u Lucernu 1959. (do 71kg), Beogradu 1961. (do 75kg), i Moskvi 1963. godine (do 75kg).

Galerija slika