SportFoto: M. Lazarević/KMF Ekonomac

Ekonomac poklekao u finalu Kupa

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 24 04 2023

Ponovo je u Sportskoj hali "Jezero" stvorena fantastična atmosfera, ovoga puta, na finalnoj utakmici futsal Kupa Srbije, u kojoj je Beogradski FON sa 4:3 savladao Ekonomac i drugi put u svojoj istoriji osvojio trofej. Utakmica je bila prilično uzbudljiva, a beogradski tim je do trijumfa došao pre svega što je bio bolji rival tokom prvog poluvremena, kada je postigao tri gola.

U neku ruku može se reći da je vodeći pogodak za Beogradski FON – autogol Digića, napravio dodatnu pometnju u taboru kragujevačke ekipe, koja nije mogla da izdrži pritisak uspeha i jednostavno sagorela u prevelikoj želji da ostvari pobedu. Nepun minut po stečenom vođstvu, gosti su duplirali prednost, u strelce se upisao Petrašević posle prodora po levoj strani. Da stvar bude nepovoljnija po Kragujevčane, golman rivala, Nikola Josimović je imao svoje veče i do očajanja dovodio igrače Ekonomca odličnim intervencijama. Samo sedam sekundi pre kraj prvog dela, Šljukić je iskoristio to što domaćin nije u tim trenucima imao golmana na golu i sa svoje polovine pogodio mrežu za 0:3, rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

Iako je nastavak počeo gromoglasnom podrškom sa tribina i kolosalnom prilikom Ekonomca, koju nije realizovao Marinković, gostujući tim se ubrzo radovao uvećanju vođstva, koje je svojim drugim golom na meču, omogućio Šljukić. Daleko od toga da kragujevački igrači nisu iskazali volju i borbenost, ali im je malo toga polazilo za nogom. Ipak, uspeli su da preko Stojanovića smanje zaostatak za protivnikom, a nade da je preokret moguć „podgrejao“ je Aleksić pogodivši mrežu Josimovića – 2:4. Publika je nosila igrače Ekonomca u njihovom nastojanju da se vrate u meč, pogotovu posle pogotka Rajića na nešto više od dva minuta pre kraja. Isti igrač je nedugo potom pogodio i stativu, vremena nije bilo da se dođe do izjednačenja i eventualnih penala kojim bi se rešilo pitanje pobednika. Velika radost igrača Beogradskog FON-a i zaslužena pobeda na parketu SBB „Jezera“, ali i sve čestitke igračima Ekonomca koji do poslednjeg trenutka nisu odustali od borbe.

Pehar pobedničkom timu uručio je Bojan Pavićević, direktor FSS za futsal i ženski fudbal. Prethodno, medalje pobednicima zajedničkim snagama uručili su predsednik Skupštine grada Kragujevca, Miroslav Petrašinović i rektor Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Nenad Filipović. Poraženi su medalje dobili iz ruku prof. dr Aleksandra Đokovića, predsednika Komisije za futsal pri FSS, dok je komesar za takmičenje Prve i Druge futsal lige, Radenko Bošković, u ime nacionalnog saveza, plaketama nagradio zalaganje prof. dr Petra Veslinovića, predsednika Ekonomca i Predraga Stevovića, člana Gradskog veča zaduženog za sport. Upečatljivo je bilo i izvođenje himne pre početka utakmice Kristine Marković, članice Centra za negovanje tradicionalnih vrednosti „Abrašević“.

Nije isključeno da se finalisti Kupa ubrzo ponovo sastanu, ovoga puta u polufinalu doigravanja za prvaka. Da bi se to desilo neophodno je da prethodno Ekonomac bude bolji u četvrtfinalnim duelima sa Paležom iz Obrenovca, u seriji koja će početi 30.aprila, utakmicom u kragujevačkoj hali.