SportFoto: M. Lazarević/KMF Ekonomac

Ekonomac u finalu Kupa

Autor: InfoKG
13:00 | Subota, 22 04 2023

U sjajnom ambijentu pred oko dve hiljade posetilaca u Sportskoj hali SBB „Jezero“, igrači Ekonomca su savladali branioca trofeja, Loznicu grad 2018 sa 3:2 i time izborili igranje u finalu ovosezonskog futsal Kupa Srbije.Viđena je igra puna borbenosti i požrtvovanja, u kojoj je kragujevački tim zano da se postavi na pravi način i uz podršku sa tribina dođe do vredne pobede i poziciju da se bori za prvi trofej u sezoni.

Do vođstva Ekonomac je došao posle nesinhronizovane akcije golmana gostiju Nikolića i Taborde, pri čemu je jedan od trojice Brazilaca u ekipi Loznice glavom matirao svog čuvara mreže. Tokom prvog poluvremena precizan je bio i Stojčevski, tako da su Kragujevčani na odmor otišli sa dva gola prednosti.

Stečeno vođstvo u uvodnim minutima nastavka na maestralan način uvećao je Marinković, gol za koji se sigurno može reći da je bio potez utakmice, ali koji je unajvećoj meri „prelomio“ utakmicu. Doduše, u preostalom vremenu uspeli su igrači Loznice da preko De Souze i autogolom Simića smanje zaostatak, ali je trijumf Ekonomca sigurno sadržajniji od onoga što bi se moglo zaključiti na osnovu konačnog rezultata.

Najtrofejniji srpski futsal i klub iz šumadijske prestonice će se u nedelju, 23.aprila, u odlučujućem meču za pobednika Kupa sastati sa Beogradskim FON-om, koji je u drugom polufinalnom susretu lako izašao na kraj sa ekipom Bečeja, porazivši je sa 6:1. Finalni susret će početi u 18 časova u Sportskoj hali „Jezero“, ulaz je ponovo uz besplatne ulaznice koje se mogu preuzeti na recepciji hotela Zelengora, kao i u samoj dvorani neposredno pred početak meča.

Inače, polufinalni duel Ekonomca i Loznice imao je lepu uvertiru. Komesar za takmičenje Prve i Druge futsal lige, Radenko Bošković je uručio pehar kragujevačkom klubu, namenjen najboljem timu po fer – plej kriterijumima tokom ligaškog dela sezone. Ovacijama je potom nagrađen prof. dr Radivoje Radaković, jedan od najboljih stručnjaka za fizičku pripremu sportista, kome je predsednik Ekonomca, prof. dr Petar Veselinović uručio plaketu u znak zahvalnosti za izuzetno preda dugogogodišnji rad, koji je bio od neprocenjive važnosti za postizanje vrhunskih ostvarenja tokom prethodnog perioda.

Ekonomac – Loznica grad 2018 3:2 (2:0)
KRAGUJEVAC.- Sportska hala: SBB „Jezero“. Gledalaca: 2.000. Sudije: Rabrenović i Radulović (obojica iz Beograda). Strelci: 1:0 Taborda (autogol) u 4, 2:0 Stojčevski u 16, 3:0 Marinković u 23, 3:1 De Souza u 28, 3:2 Simić (autogol) u 37.minutu. Žuti kartoni: Milanović, Ćirka, pomoćni trener Marinković (Ekonomac), Čavez, Perić, De Souza (Loznica). Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 8(3-5), Loznica
9(5-4).

EKONOMAC: MILANOVIĆ, STOJČEVSKI, ĆIRKA, SIMIĆ, TOMIĆ, Aleksić, Rakić, Milivojević, Vasić, Marinković, Stojanović, Digić, Tanasković, Rajić. Trener: Vidan Bojović.

LOZNICA GRAD 2018: NIKOLIĆ, MILOVAC, KOCIĆ, PAVLOVIĆ, Čavez, Jovanović, Vulić, Perić, Vukadinović, Rakić, Avramović, Đorđić, Taborda, De Souza.
Trener: Željko Borojević.