SportFoto: KK Junior

Eleni Aleksopulos bronza na Balkanskom prvenstvu u Banjaluci

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Petak, 07 06 2019

Karatistkinja Juniora, Elena Aleksopulos osvojila je bronzanu medalju na 24. Balkanskom prvenstvu za mlade uzraste u karateu u Banjaluci. 

Boje reprezentacije Srbije i čast grada Kragujevca na Balkanskom prvenstvu u Banjaluci branilo je 10 takmičara Karate kluba “Junior”, a osvojena je jedna bronzana medalja. To odličje pripalo je Eleni Aleksopulos u teškoj kategoriji sa tri pobede i jednim porazom, koji je pretrpela od turske takmičarke, koja je zauzela prvo mesto.

Kragujevačke karatiste je na ovom takmičenju pratio trener Veljko Smolović koji je izuzetno zadovoljan prikazanim radom svojih takmičara na borilištima. 

Jednostavno ovog puta nije nas htelo izgubili smo četiri meča za bronzu. Marko Smolović je pobedio turskog takmičara koji je aktuelni prvak Balkana da bi pritom izgubio. Tmusić Sofija, Vićentić Ana, Simić Katarina i Tomaševic Tadija izgubili su mečeve za medalju u nijansama, što zbog neiskustva, što zbog sudija. Posebno ostaje žal za medaljama Simić Katarine  koja je imala četiri borbe i Tmusić Sofije koja je ostećena zbog previda sudija. Jos jedanput su naši takmičari pokazali visok kvalitet znanja da mogu da se nose sa najboljima i nastavili kontinuet osvajanja medalja”, rekao je Smolović. 

Na 24. Balkanskom prvenstvu za mlade uzraste u karateu u Banjaluci nastupilo je više od 1.000 takmicara iz 10 zemalja.