SportFoto: kragujevac.rs

Esad Hasanović pobednik 10. Kragujevačkog polumaratona (FOTO)

Autor: InfoKG
08:00 | Ponedeljak, 03 10 2022

Pobednik 10. Kragujevačkog polumaratona je Esad Hasanović iz Novog Pazara i tako je postao dvostruki šampion ovog takmičenja na kom je pobedio i prošle godine. 

Na ovogodišnjem, jubilarnom, Kragujevačkom polumaratonu učestvovalo je oko četiristo trkača iz Srbije i inostranstva.

Na finiš polumaratonske staze dužine 21km i 100m i ove godine je prvi stigao Esad Hasanović iz Novog Pazara i tako postao dvostruki šampion Kragujevačkog polumaratona. Drugo mesto osvojio je Nenad Ristić iz Lazarevca, dok je treće mesto osvojio Saša Miljković iz Kosovske Mitrovice.

U ženskoj kategoriji, polumaratonsku stazu su istrčale Jagoda Stolić iz Beograda (prvo mesto), Ivana Spajić iz Kragujevca (drugo) i Tamara Jovanović iz Niša treće mesto.

Manifestacije od opšteg značaja za grad Kragujevac kontinuirano podržavamo. Kontinuitet Kragujevačkog polumaratona nije bio prekinut ni u vreme epidemije i održan je i prošle godine. Podrškom manifestaciji Trka za srećnije detinjstvo, koja tradicionalno prethodi Maratonu, mi podstičemo da se što veći broj naše dece bavi sportom i da se okrenu zdravom načinu života”, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Ovogodišnja trka je jubilarna i imamo očekivano veliki broj takmičara u svim kategorijama – u polumaratonskoj, štafetnoj trci, u trci na deset i pet kilometara”, kazao je organizator Kragujevačkog polumaratona Nenad Luković.

Inače, na platou ispred zgrade Gradske uprave, u sklopu manifestacije bio je organizovan niz aktivnosti zabavnog i edukativnog karaktera namenjenih deci i roditeljima. Kragujevački polumaraton je organizovao Atletski klub Maraton KG, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Galerija slika