SportFoto: SPD Radnički

Evropa u Kragujevcu

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 11 10 2021

San svakog sportiste na klupskom nivou je da u određenom delu karijere predstavlja svoj klub i grad u nekom od evropskih takmičenja. Ova, vicešampionska generacija rukometašica Radničkog je dosanjala svoj san gde če nakon srebrne medalje u minulom šampionatu Srbije, odigrati dvomeč u Evropskom kupu protiv karakterističnog izdanka skandinavske škole rukometa, švedskog vicešampiona, ekipe Horsa iz istoimenog grada. Kragujevčanke se vredno pripremaju za istorijske susrete u želji da pokušaju da obezbede prolaz u narednu rundu.

"Nakon teških utakmica na početku prvenstva, imamo „pauzu“ od nešto više od nedelju dana, koju smo iskoristile kao pripremnu nedelju za utakmice koje slede. Najpre nas očekuje težak duel sa šampionom države, ekipom Jagodine, a zatim ono što sve devojke željno iščekuju, evropska utakmica, sa ekipom Horsa iz Švedske. Radimo maksimalno angažovano, pogotovo na fizičkom delu, pošto obe ekipe igraju brz rukomet. Skandinavski stil igre nije potrebno komentarisati, tako da željno iščekujemo da ih ugostimo i da se uz podršku sa tribina, predstavimo u najboljem svetlu evropskom rukometnom svetu", najavila je evropsku premijeru kapiten Radničkog Tijana Petrović.

Rukometašice Radničkog će ugostiti vicešampiona Švedske u prvom susretu Evropskog kupa u subotu, 16. oktobra, u hali Jezero sa početkom od 19 časova.  

Izvor: SPD Radnički