SportFoto: Privatna arhiva

Filipović i Trakić osvojili bronzu na Svetskom kupu u paratriatlonu u Portugaliji (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
14:30 | Petak, 25 10 2019

Članovi Kluba ekstremnih sportova Kragujevac, Lazar Filipović i Strahinja Trakić, osvojili su treće mesto, odnosno bronzane medalje, na Svetskom kupu u paratriatlonu, koji je održan na ostrvu Madeira u Portugaliji. Ovim uspehom Filipović i Trakić za sada su osigurali poziciju u top 10 na rang listi za Paraolimpijske igre u Tokiju 2020.

Zadovoljni smo kako smo uradili trku. Dosta dobro smo odradili sva tri segmenta i prošli kroz cilj treći. Prvo mesto je pripalo Englezu Elisu koji je prošle godine pobedio svetsko i evropsko, a drugo mesto Francuz Perelu, koji je ove godine bio treći na Evropskom prvenstvu”, izjavio je Trakić.

Kada je reč o kvalifikacijama za Tokio 2020., Trakić kaže da se trenutno ovaj dvojac nalazi na sedmoj poziciji koja ih vodi na Paraolimpijske igre, ali će presek biti 28. juna, tako da do tada moraju da ostanu u prvih 10. 

Filipović i Trakić su učešćem na Svetskom kupu u portugaliji završili takmičrsku sezonu i sada su na desetodnevnoj pauzi, nakon koje kreću sa pripremam za novu sezonu.

Galerija slika