SportFoto: FK Radnički 1923

FK Radnički 1923: Mirne mreže u Lučanima

Autor: InfoKG
07:00 | Ponedeljak, 31 10 2022

Tradicija se nastavlja. Radnički 1923 se i sa četvrtog uzastopnog gostovanja lučanskoj Mladosti vratio neporažen, doduše bez lovorika, ali sa vrednim bodom kojim se učvrstio među prvih osam ekipa na tabeli Mozzart Bet Super lige Srbije – 0:0.

Pravo je čudo kako je jedna tako dinamična i borbena utakmica, koja je obilovala uzbuđenjima, naročito u prvih 45 minuta, okončana bez golova. Šumadinci su bili ravnopravan rival veoma motivisanom i agresivnom domaćinu, posebno u prvom delu susreta, kada su propustili nekoliko zaista izglednih prilika da dođu do pogotka.

U drugom poluvremenu Lučanci su pojačali pritisak i primorali “crvene” da više vode računa o svom golu, ali to ne znači da su izabranici trenera Dejana Joksimovića bili u podređenom položaju. Naprotiv, uspeli su Kragujevčani da zaprete u par navrata iz tranzicije, ali je opet izostala prava završnica.

Bio je ovo četvrti remi Šumadinaca u ovoj sezoni, a prvi u poslednjih jedanaest prvenstvenih kola. Prethodno su “crveni” podelili bodove još u susretu sa beogradskim Čukaričkim sredinom avgusta na “Čika Dači” (1:1).

Fudbaleri Radničkog 1923 će u okviru predstojećeg 18. kola ugostiti ekipu Radnika iz Surdulice, koja je tek ovog vikenda ostvarila svoju prvu pobedu u šampionatu. Biće to ujedno u poslednja utakmica koju će kragujevački superligaš odigrati pred svojom publikom u jesenjem delu sezone. 

Izvor: FK Radnički 1923