SportFoto: FK Radnički 1923

FK Radnički protiv TSC-a u 4. kolu plej ofa

Autor: InfoKG
15:00 | Nedelja, 07 05 2023

Još jedan ozbiljan ispit je pred fudbalerima Radničkog 1923, koji će u okviru 4. kola plej-ofa Mocart Bet Superlige Srbije ugostiti ekipu TSC-a iz Bačke Topole, koja ih je savladala u oba prethodna duela ove sezone. Utakmica se igr sutra, 8. maja, od 16 časova na stadionu “Čika Dača.”

Tragični događaji koji su poslednjih dana šokirali čitavu Srbiju uznemirili su sve u taboru kragujevačkog superligaša. Zbog toga je i šef struke Šumadinaca Dejan Joksimović na samom početku konferencije za medije pred utakmicu sa TSC-om iskoristio priliku da izrazi svoje najdublje saučešće porodicama stradalih u ovim stravičnim tragedijama.

"Sigurno da su nas ovi nemili događaji duboko potresli i da iskreno saosećamo sa porodicama žrtava. Svakako da je ne samo nama, već i svim ostalim superligaškim ekipama, bilo jako teško da se u jednoj ovako mučnoj atmosferi pripremamo za predstojeće takmičarske izazove, ali smo isto tako svesni da moramo da nastavimo dalje sa našim poslom", istakao je Joksimović u uvodnom obraćanju predstavnicima medija.

Četiri osvojena boda u prethodne dve utakmice uticala su na rast samopouzdanja u redovima kragujevačkog superligaša pred sam finiš plej-ofa. Deluje da ekipa trenera Dejana Joksimovića kako se prvenstvo bliži kraju igra sve sigurnije i da u skladu sa tim beleži i sve bolje rezultate.

"Utakmice protiv Vojvodine i Novog Pazara pokazale su da polako rastemo kao ekipa. Iskreno se nadam da će se ovaj ulazni trend rezultata nastaviti i da ćemo do kraja plej-ofa dodatno uvećati naš trenutni bodovni saldo", veruje Joksimović.

Utakmica sa drugoplasiranim timom Mocart Bet Superlige, TSC-om iz Bačke Topole, predstavljaće verovatno najozbiljniji test za “crvene” u dosadašnjem delu plej-ofa. Ekipa trenera Žarka Lazetića je u prošlom kolu poražena na svom terenu od beogradskog Partizana, pa gostovanje u prestonici Šumadiji, gde je već jednom slavila ove sezone, vidi kao idealnu priliku za iskupljenje i nastavak zacrtanog puta ka kvalifikacijima za Ligu šampiona.

"TSC je jedna jako ozbiljna i izuzetno organizovana ekipa u svim fazama igre, posebno u defanzivi, gde njihovi najistureniji igrači konstantno vrše pritisak na protivničku zadnju liniju pokušavajući da iznude grešku iz koje bi potom došli u poziciju da dođu do pogotka. Što se tiče ofanzive, tu imaju više različitih mehanizama za sve situacije u igri. Zbog toga je nužno da budemo maksimalno skoncentrisani i fokusirani tokom svih devedeset minuta igre, ali i da budemo energetski dobri kako bismo bili u stanju da im uspešno ispariramo", konstatuje šef struke Radničkog.

Činjenica da na ovoj utakmici neće moći da računa na čak četvoricu igrača primorava Dejana Joksimovića na određene rotacije u timu, pa je za očekivati da šansu dobiju neki igrači koji nisu bili u prvom planu tokom minulog dela sezone.

"Svakako da će biti određenih promena u timu u odnosu na duel u Novom Pazaru, tim pre što za ovu utakmicu zbog kartona nećemo moći da računamo na Nikolu Miličića, Filipa Ivanovića i Đorđa Jovanovića. Što se tiče Žofrija Činede, on je počeo sa laganim treninzima, ali teško da će biti u mogućnosti da pomogne ekipi u ovoj utakmici.", otkriva Joksimović.

Ulaznice po ceni od 300 dinara za istočnu i 400 dinara za zapadnu tribinu prodavaće se na blagajni ispred južne tribine stadiona “Čika Dača” neposredno pred početak utakmice.

Izvor: FK Radnički 1923