SportFoto: FK Radnički 1923

Fudbaleri Radničkog 1923 savladali beogradskog Grafičara

Autor: InfoKG
12:30 | Utorak, 09 06 2020

Fudbaleri Radničkog 1923 savladali su u utakmici 28. kola Prve lige Srbije ekipu beogradskog Grafičara na stadionu “Čika Dača”, rezultatom 3:2. Pobedu kragujevačkoj ekipi doneli su Ćirović i Nikodijević, koji je upisao dva pogotka.  

Posle skoro tri meseca pauze, kragujevački fudbalski bastion – stadion “Čika Dača”, ponovo je oživeo na radost brojnih simpatizera Radničkog, koji su se silno uželeli utakmica svog volјenog kluba. I zaista, blizu hilјadu gledalaca moglo je da uživa u jednoj zaista otvorenoj i dinamičnoj fudbalskoj predstavi, koja je obilovala uzbuđenjima i golovima, a na kraju su se pobedi radovali puleni trenera Darka Milisavlјevića, koji su po drugi put ove sezone uzeli meru popularnim “grafosima”. 

“Crvene” je u vođstvo doveo Ćirović već u 10. minutu utakmice, da bi golovima Cvetkovića u 23. i Krstića u 43. minutu beogradski Grafičar poveo i tako je bilo završeno prvo poluvreme. Međutim, u dugom poluvremenu golovima Nikodijevića u 59. i 65. minutu “Radnički 1923” je ostvario pobedu. 

Šef stručnog štaba Radničkog 1923 Darko Milisavlјević pohvalio je igrače obe ekipe na prikazanoj igri i volјnom momentu, istakavši da je njegov tim na kraju zasluženo trijumfovao.

Mislim da je ovo bila jedna sjajna i sadržajna utakmica u kojoj je publika mogla da uživa. Znali smo da Grafičar ima mlade, brze igrače i nastojali smo da se ne upustimo u trku sa njima, kako bismo im sprečili tu tranziciju, u čemu smo i uspeli u većem delu utakmice. Ponavlјaju nam se neke neshvatlјive greške, ali sam generalno zadovolјan izdanjem svoje ekipe na ovom susretu. Još jednom smo pokazali da kada smo na ovako visokom nivou, možemo da se ravnopravno nosimo sa bilo kojom ekipom u ligi”, konstatovao je Milisavlјević, uz zahvalnost navijačima na pruženoj podršci, koja je njegovoj ekipi sigurno olakšala put ka pobedi.

Kragujevčani su ovom pobedom povratili osmu poziciju na prvoligaškoj tabeli sa 38 osvojenih bodova. Do kraja sezone “crvene” očekuju još dve utakmice – protiv Novog Pazara u gostima i sa Zemunom na “Čika Dači”. 

Izvor: FK Radnički 1923