SportFoto: FK Radnički 1923

Fudbalerima Radničkog 1923 bod u Subotici za prekid crne serije (VIDEO)

Autor: InfoKG
12:30 | Ponedeljak, 22 11 2021

Rezultatskoj agoniji kragujevačkog superligaša konačno je došao kraj. “Crveni” su, pod vođstvom novog trenera Zorana Milinkovića, uspeli da osvoje jako važan bod na izuzetno teškom gostovanju subotičkom Spartaku u utakmici 17. kola Linglong Super lige Srbije, čime su okončali niz od šest uzastopnih prvenstvenih poraza – 1:1. Centralna figura susreta na Gradskom stadionu u Subotici bio je štoper Kragujevčana Aleksa Damjanac, koji je najpre skrivio penal iz koga je domaćin došao do vođstva, da bi potom efektnim pogotkom u sudijskoj nadoknadi vremena spasao svoj tim novog poraza. 

Gol za spartak postigao je Srećković u 72. minutu iz jedanaesterca, a za kragujevački ekipu Damjanac u 90+3. minutu.

Zoran Milinković može biti zadovoljan svojim trenerskim debijem na klupi kragujevačkog superligaša. Iskusni stručnjak je za svega pet-šest dana od dolaska na “Čika Daču” pronašao pravu formulu, koja je ekipu iz srca Šumadije izvukla iz rezultatske dubioze. Snagom autoriteta i veštinom vrhunskog pedagoga, iskusni stručnjak, iza koga su skoro dve decenije trenerskog staža, uspeo je da stabilizuje ekipu sa “Čika Dače” i vrati joj onaj izgubljeni takmičarski duh sa samog početka sezone.

Čestitao bih mojim igračima na osvojenom bodu, koji je po mom mišljenju apsolutno zaslužen s obzirom na sve što su pružili na terenu. Kratko smo zajedno, ali sam izuzetno zadovoljan reakcijom i disciplinom ekipe na ovoj utakmici, koja je mogla vrlo lako mogla da krene u jednom ili drugom smeru. I da je pobedio Spartak, i da smo mi slavili na kraju, to ne bi bilo nezasluženo”, ocenio je šef struke Šumadinaca.

I pored osvojenog boda u Subotici, Šumadinci se i dalje nalaze u nezavidnoj poziciji na tabeli i trenutno su drugi otpozadi sa četiri boda prednosti u odnosu na Novi Pazar, koji svoj meč 17. kola igra danas.

Zbog toga su sve oči simpatizera kragujevačkog tima uprte ka narednoj utakmici protiv kruševačkog Napretka na “Čika Dači”, u kojoj “crveni” jednostavno moraju da osvoje sva tri boda. 

Izvor: FK Radnički 1923